Spanning aan de dorpsbrink in Gasteren
Spanning aan de dorpsbrink in Gasteren

Spanning aan de dorpsbrink in Gasteren

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hoi Sjoerd
Wandelend door Drenthe stond dit trafohuisje me zo toe te lachen, dat ik er wel foto’s van moest nemen voor jouw blog. Het gebouwtje is nét meer dan een eenvoudige blokkendoos. Maar de plek waar het staat is zo mooi, namelijk aan de rand van de dorpsbrink in Gasteren.
Groeten Jeanne (van sjannesblog.com)
En daar zaten dan deze mooie foto’s bij, daar wordt ik nou blij van.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Gasteren is een klein dorpje in de gemeente Aa en Hunze met amper 400 inwoners en ligt in de provincie Drenthe. Het dorp ligt midden in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Gasteren is voor alle voorzieningen zoals winkels en dergelijke volledig aangewezen op de buurdorpen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Gasteren is een karakteristiek brinkdorp op de Drentse zandgronden. Het wordt gekenmerkt door de vele Saksische boerderijen. In tegenstelling tot veel andere delen van Drenthe, heeft ook het landschap hier grotendeels de oorspronkelijke vorm behouden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De marke* van Gasteren bestaat uit essen, heidevelden (Gasterse Duinen, Balloërveld), enkele kleine bospercelen (Gastersche Holt), en groenlanden langs de beken (het Gastersche of Gasterensche Diep, beter bekend als de Drentsche Aa, en het Anlooër Diepje). In de Gasterse Duinen is een hunebed te vinden.
* met marke wordt het gebied aangeven dat bij een dorp hoort. De marke is van oorsprong een collectief van grotere boeren die gezamenlijk het beheer en gebruik van hun gemeenschappelijke gronden regelden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Duidelijk een trafohuisje uit een verleden.
    Het volume past echter in de nieuwbouwwijken moet men hebben gedacht want daar kom je ze vaak wel moderner tegen. Hans

  2. Goede morgen Sjoerd. Dit lijkt me een huisje met hoogmoedswaanzin, zo klein en dan twee deuren en ook nog eens twee regenpijpen. Maar het staat wel op een mooie plek zo tussen de bomen.
    Een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.