Auto Union F91/6

Auto Union F91/6

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Voor degenen die hun diensttijd in het leger hebben doorgebracht mag dit geen onbekende auto zijn, zij het dan in de kleur legergroen. Officieel een Auto Union F91/6, maar meer bekend onder zijn “artiestennaam” de DKW Munga. Dit exemplaar komt uit 1966, maar zijn verleden gaat nog verder terug. De Munga’s (Mehrzweck UNiversal-Geländewagen mit Allradantrieb) werden bij DKW gebouwd in Ingolstadt voor het Duitse leger, de eersten liepen in 1956 van de band, met een driecilinder pruttelbakje (tweetakt motor). In het begin met 900 cc / 40 pk en later met een 1000 cc / 44 pk.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

In het kader van herstelbetalingen na de tweede wereldoorlog zijn er zo’n 2000 stuks naar Nederland gekomen, hoofdzakelijk type 4 modellen. Het type 6 is later pas gekomen. De Koninklijke Marechaussee had er daar een aantal van. In Nederland werden de Nekaf Jeeps ervoor aan de kant geschoven en gingen de reserve in (MOB). Rond 1970 was men de DKW’s zat en werden ze weer omgeruild, de Nekaf Jeeps weer terug en de DKW’s in de mottenballen. De Nekaf was gewoon de betere auto. Toch was dit best een leuk autootje om meer te rijden, weliswaar allen in het terrein, maar het gaat om het plezier toch…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Frank-103

  Nee, deze had ik nog niet eerder gezien. Een voorloper van de huidige Audi’s, maar gelukkig zijn comfort en styling tegenwoordig beter geregeld.

 2. logbankje

  Ik had broederdienst, gelukkig maar.
  Tweetakt motor, net als de Trabant.
  De politie gebruikte de DKW motoren.
  Wel een stoere uitvoering deze Union F91/6. Hans

  ot, verzoekjes en vakantie gaat niet samen.

 3. Goede morgen Sjoerd, een vierkante stoere wagen. Maar ik ken hem niet misschien heb ik ze wel eens zien rijden, maar ik let nooit zo op automerken. Ik wens je een fijne weekend toe.

 4. Het is wel een aparte auto. Ik ken ze niet, ik ben volledig afgekeurd voor dienst. Maar ik anders had ik ze ook niet gekend, want toen ik in dienst moest, was het aan het einde van het tijdperk en reden ze alweer met de jeep.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: