Brugse Zot

Brugse Zot

click to see the pictures big

bVision & Photography

Een ding waarvoor ik absoluut gevallen ben is voor de Brugse Zot een biertje gebrouwen door stadsbrouwerij De Have Maan in de Brugse binnenstad. Ze brouwen een heerlijk blond biertje waarvoor ik zelfs mijn Westmalle tripel even laat staan en de eerste smaakt meteen goed. Vandaag de dag is Brugse Zot, samen met Straffe Hendrik, het enige bier dat in de Brugse binnenstad wordt gebrouwen. Het is een natuurlijk bier waarvoor enkel de beste ingrediënten worden gebruikt. De Brugse Zot is een heerlijk goudblond biertje dat wordt vervaardigd volgens een unieke receptuur en met respect voor traditie. We kregen het aangeboden bij aankomst op ons logeeradres, bij B&B Filemon & Baucis en ik was meteen verkocht. De straffe Hendrik heb ik aan me voorbij laten gaan. Overigens kun je zowel de Brugse Zot als ook de Straffe Hendrik gewoon bij Appie kopen. Voor de echte bierliefhebber een must om eens te proberen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. logbankje

    Heb vandaag een rond gekeken bij de bier afdeling van AH en inderdaad zag ik ze staan. 🙂 Hans

    0t, heb ook een spiegelreflexcamera, maar die neem ik minder snel mee.

  2. Goede morgen Sjoerd, ik ken de naam van het bier wel, maar ik heb het bij mijn weten nooit gedronken. Zo’n brouwerij die al zo oud is lijkt me wel leuk om eens te bezoeken, of doen ze niet aan rondleidingen daar? Vroeger was er op zaterdag bier bij het eten (mijn vader bakte zelfgemaakte frieten in de garage) dat hoorde er kennelijk bij. Anders was het wijn, voor kinderen aangelengd met veel Victoria water, dus nauwelijks alcohol, of als je dat niet lustte kreeg je gewoon kraanwater. We zijn geen van allen alcoholisten geworden al mochten we best vroeg al wat drinken.
    Tegenwoordig drink ik eigenlijk zelden nog dingen waar alcohol in zit. ik houd het bij water, thee en koffie. (frisdrank vind ik ook al niet lekker)

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: