Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer

Landgoed Heerdeberg in Cadier en Keer

click to see the pictures big

bVision & Photography

Soms ontdek je wel eens een juweeltje in je eigen streek, daar schrijf je dan een blog over en dat is het dan weer, maar niet over dit juweeltje. Op een paar kilometer van Maastricht op weg naar het drielandenpunt in Vaals rijdt je de berg op naar Cadier en Keer, ho stop, even afremmen, want ongeveer halverwege de berg staat een bordje Beeldentuin, en dat wil je niet missen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Daar startte José de Goede een aantal jaren terug een beeldentuin met rond om de historie van het afgegraven mergel, de uitgegraven grotten. Deze beeldentuin is er uiteraard nog steeds, maar inmiddels is het een centrum geworden voor alles wat gezond is in ons leven, zonder afbreuk te doen aan de smaak van het goede leven. Wat begon met een kopje koffie is inmiddels uitgegroeid tot een restaurant wat zichzelf bijna bedruipt met eigen producten uit de kruidentuin, de bonte Bentheimer varkens en Aberdeen Angus koeien, die uiteraard een zeer diervriendelijk leven hebben.

click to see the pictures big

bVision & Photography

En om het puur te houden is er sinds kort een grote buitenkeuken open, want waarom binnen koken als het buiten ook kan. Coen, de zoon van José is daar de grote animator, de chef de cuisine. Daarnaast is er twee maal per maand een biologische markt waar we ongetwijfeld ook eens gaan kijken. En zeg nou zelf, waar vind je zo een ambiance tussen de mergel…

click to see the pictures big

bVision & Photography

Het voorproefje van gisteren doet naar meer verlangen. Nog even over de beelden, de meeste daarvan komen uit Zimbabwe, maar worden ook op het terrein van het Landgoed gemaakt door kunstenaars uit die omgeving. Je kunt er ook workshops volgen om ze zelf te maken, maar laat je vooral inspireren door de omgeving daar. en kijk eens op de website van de beeldentuin van heerdeberg.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

  1. Dat ziet er goed uit allemaal! Als ik er ooit weer kom zal ik het zeker weer weten, oh ja… als het goed is, moet hier… een.. tuin zijn….

    Nu even een ontbijtje maken met griekse yoghurt en appel en lijnzaad 😉

    X

  2. Cadier en Keer, daar in de buurt hebben mijn man en ik ook eens een korte vakantie gehouden. Ik herinner me wel een soort tentoonstelling van de missionarissen, die ook kunst en sieraden verkochten uit een voormalig missiegebied. Maar dat is al zo lang geleden (zeker meer dan acht jaar) dat ik niet meer precies weet wat en hoe. Ik heb er nog wel een aantal kralenkettingen aan overgehouden. Mooi gebied daar dat weet ik nog wel. Voor vandaag een fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: