Distantiëren
Distantiëren

Distantiëren

Speciaal voor dit logje ben ik eens gaan rekenen, niet dat ik aan het aftellen ben, maar het is een feit dat ik volgend jaar stop met werken. Statistisch gezien moet ik nog 443 dagen tot aan mijn pensioen. Dat zijn nog 310 werkdagen te gaan en daarvan heb ik ook nog eens 98 verlofdagen, dus moet ik nog 212 dagen werken. Gezien er nog vakanties zijn en ik sta op mijn vrije woensdag vrij, zal ik dus eind juli volgend jaar stoppen… Lekker toch.
Maar daar ging het eigenlijk niet om. Het ging over afleren, distantiëren, taken overdragen en je daar niet meer voor verantwoordelijk voelen. En dat is moeilijk. Ik bemoei me toch al overal mee en moet dat gaan laten. De foto hieronder is voor mij al een beetje verleden tijd…Maar niet helemaal. Anderen hebben al de netwerk zaken van mij overgenomen. Daar is het afscheid al definitief. Alhoewel ze vaak even binnen komen wippen met vragen. Alleen met de rest wil het maar niet lukken. Als er niemand is om wat over te dragen moet je het maar zelf doen. Gelukkig kan ik daar mijn tijd goed mee vullen. En ik heb er een paar fijne collega’s bij gekregen, die mij dit laatste jaar echt niet laten vergeten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank-103

  Overdragen van werkzaamheden is op zich een probleem van de werkgever. Bij ons wordt daar zo nu en dan zeer laks mee omgegaan, de tijdsbesparing die men dacht te realiseren valt dan zwaar tegen!

 2. logbankje

  Je laatste zin vind ik heel mooi, teken dat je het naar je zin hebt “gehad”.
  Zal wel even wennen zijn, maar ik vermoed dat je al de nodige plannen hebt. Hans

 3. Het is prima, dat je je in ieder geval bewust bent van het feit dat anderen straks gewoon de boel van je overnemen en dat het dan misschien ánders gaat, maar het gaat wel. Loslaten is een bar lastig proces voor mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Maar denk af en toe maar eens, dat de kerkhoven vol liggen met onmisbare mensen. Dat helpt 🙂

 4. Goede morgen Sjoerd. Ja het is fijn met pensioen te zijn, maar het blijft toch ook een afscheid. Partir c’est mourier un peu. Dat klopt ook nog steeds.
  Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.