Spelen met water

Spelen met water

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Haastige spoed is zelden goed, je kunt beter even nadenken voor je begint. Er waren vorige week een paar druppels gevallen en ik dacht dat is mooi, weer een laagje water in de regenton. Het ging goed totdat ik het wilde gebruiken. Het water was gitzwart en na een minuut stopte de pomp ermee. Vreemd, maar niet over nagedacht, ik heb een reserve vuilwaterpomp uit een ander vat, dus die maar erin. heel even en deze stopte er ook mee. Een volle ton, maar geen drup eruit te halen. Nou ja, pompslang eruit gehaald, onder de kraan uitgespoeld erop gezet, yes na een minuut stopte de aanvoer weer. De onderaansluiting van de ton open gezet, na een paar kleine straaltjes deed deze het ook al niet meer. Met emmertjes het water eruit gehaald, bleek dat de onderzijde pure drab was, zeker twintig centimeter dik. Nu kan de vuilwaterpomp het wel aan ben ik achter gekomen, maar de tuinslang niet, die heeft een diameter die net te klein is en daardoor verstopte. Maar goed een rode bulles en drie uur verder, met een weer werkende ton met pomp mag ik niet klagen. Het was aangenaam weer, een brandende zon en 34 graden in de schaduw. Ik denk dat ik alle bomen in de tuin ga vervangen door de Trachycarpus fortunei (palmboom) die kunnen wel tegen een beetje zon.
De jonge man op de foto is ook aan het spelen met water in de Grote Staat in Maastricht.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Frank-103

    We hebben geen regenton, en anders had daar vast niks in gezeten, er is hier nu toch al een aantal weken geen regendruppel gevallen. Voor zaterdag is wat regen voorspeld, we gaan het wel merken

  2. Ik heb dat ook eens gehad, en dan moet je aan het werk. Ondanks dat ik filters heb in de dakgoten komt er een berg rommel mee van de daken. ALs jij die bomen plant hoop ik dat de volgende zomer niet koud wordt.

  3. Goede morgen Sjoerd, bij de titel dacht ik ook aan Jeslynn in een badje, maar dit is dus weer iets anders. Net alles weer afgesloten en zo de planten buiten water geven, hier is nog steeds geen drpel gevallen dus de regentonnen zullen allemaal kurkdroog staan.
    Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: