Citroen geel
Citroen geel

Citroen geel

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

deze 2CV6 uit 1978 is op de foto gezet door Di Mario. Het is het laatste Model in de rij ontwikkelingen die reeds in de jaren 30 van de vorige eeuw gestart werden. Aan het model werden een aantal eisen gesteld die eigenlijk niet aan een moderne auto uit die tijd deden denken. Hij moest betaalbaar zijn, en de voornaamste eis was dat eieren op een landweg heel moesten blijven. Voor de rest was het ook wel handig dat er een vat wijn inpaste en minimaal twee personen met een geit.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De auto werd dan ook zo soepel geveerd dat de elandproef er een waggeleend van maakte. De achterbank kon eenvoudig eruit gepakt worden om een hoop bagage mee te nemen of de geit erin, of om op vakantie als bank voor de tent te staan. Het was niet verstandig om er een caravan achter te hangen. Door zijn lelijkheid werd deze auto weer mooi. Heel wat mensen hebben er veel plezier mee gehad. Er was echter ook een groot nadeel aan deze auto. Hij was niet crackfree, integendeel zelfs…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Frank103

    Sinds Lisanne als bijbaantje werkt bij Ducktrail (verhuur van eenden aan groepen), staat er bij ons regelmatig een eend voor de deur. Ze heeft al gekeken wat een eend kost, maar dat valt nu tegen, waren ze vroeger rond 8.000 gulden, nu vragen ze voor een mooie zo 8.000 euro!

  2. Prachtig. Ik vond en vind ze leuk. Ik heb er twee gehad. Bij een is ooit het dak er af gewaaid, met de achterruit er nog aan. Ik rijd al jaren niet meer, maar als ik een eend had, zou ik het misschien nog wel durven. En die citroenkleur vind ik helemaal geweldig

  3. ik vergeet het nooit toen ik een jaar of 16 was, en bij de chiro was, alle leiders en leidsters hadden er zo ééntje, en als ze door een veld reden was ik altijd ziek van het gehobbel, maar ik heb ook vele andere leuke herinneringen er aan
    Een @->- voor jou.

  4. Goede morgen Sjoerd. Tja de eend een auto waar je veel mee kon. Een vriend uit mijn studietijd bezat er eentje, als hij veel bezoek op zijn kamer verwachtte, werd de bank er even uitgehaald en als extra zitplaatsen boven in zijn kamer neergepoot. Alleen die schakelpook uit het dashboard vond ik een lastig ding, ik durfde er niet mee te rijden, bang dat ik de hele versnellingsbak naar de mallemoer zou helpen. Ik vond het wel een vrolijk autootje met die wapperende spatlappen erbij. Maar de kever was meer mijn auto, niet zo fragiel en ik voelde me er veiliger in.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.