Gevelstenen

Gevelstenen

Gevelstenen waren vroeger een bekend verschijnsel, en als ik zeg dat heel Maastricht ermee volhangt lieg ik niet eens, volgens welingelichte bronnen welke meteen dreigde met copyright ongeveer zon 250 stuks. Trouwens in Amsterdam schijnen er ook nog veel aanwezig te zijn. Meestal werd door de bouwheer een passende plaat in reliëf bij de steenhouwer besteld en werd meteen het bouwjaar erin geslagen. Met de revolutiebouw van tegenwoordig kijkt niemand meer naar dat soort stenen. Maar toch trof ik onlangs in Nuth een huis aan met deze modern vormgegeven gevelstenen, en nee dus niet in een rijtjeshuis. Maar tegenover de paal met het bijenhotel. En dit kan ik dan wel waarderen, ik kon helaas niet achterhalen door wie ze gemaakt zijn.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

10 Comments

 1. hanscke

  Dat heeft wel wat, gevelstenen nieuwe stijl. Mag van mij wel een trend worden. Beetje bijgelezen, maar niet overal op gereageerd. Ben nu weer bij de tijd.

 2. logbankje

  Ook hier zie je regelmatig wel gevelstenen, maar je moet er vaak wel voor omhoog kijken.
  Vind ze wel mooi om te zien. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: