De bijen van Nuth
De bijen van Nuth

De bijen van Nuth

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De Sky Hyve Solar maakt het mogelijk om bijen op een veilige manier in de openbare ruimte te houden. De mast heeft een motor op zonne-energie, waarmee de bijenvolken omlaag en weer omhoog getakeld kunnen worden. Door de bijen zichtbaar te maken in de openbare ruimte wil Bee Collective en nieuwe generatie imkers in de regio uitnodigen.
Met het plaatsen van bijenmasten wil BEEcollective de bijenpopulatie vergroten en zo de bijensterfte tegengaan. Bijen gedijen goed in een bebouwde omgeving, omdat er in perkjes en tuinen een gevarieerd aanbod aan bloemen is te vinden. Ook wordt er, in tegenstelling tot op het platteland, weinig gebruik gemaakt van pesticide. De boeren zorgen er dus zelf eigenlijk voor dat de bijen die ze nodig hebben verdwijnen. Meer informatie vindt je bij:
website: beecollective.eu
email: beecome@beecollective.eu

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

De foto’s zijn deze week gemaakt in Nuth, op een behoorlijk zichtbare plaats, namelijk op de doorgaande weg richting Valkenburg. Gezien de problematieken met deze kwetsbare dieren vind ik het een mooi initiatief dat navolging verdient. En als je site b(ee)Vision is kun je daar alleen maar achter staan

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Pingback: Gevelstenen – bVision & Photography

 2. logbankje

  Een prachtig initiatief, zou zeggen, “hoog en droog”
  Zeker waar dat pesticide meer kwaad dan goed doen, men heeft het nog niet begrepen na de DDT. Hans

  Ot, hartelijk dank voor de felicitatie, het was gezellig de diploma uitreiking.

 3. Ik vind het een geweldig idee. Zo zijn ze ook veiliger voor vandalen. De trimster van onze Lola vertelde gisteren dat ze een cursus imker gaat volgen komend najaar. Ze heeft er een grote en ook zeer geschikte tuin voor om bijen te houden. Hoe meer kennis hoe beter het is, vind ik. Als ik een plant voor de tuin koop kijk ik altijd eerst of hij vlinder/bij-vriendelijk is. Alle beetjes helpen, want het gaat echt niet goed met de bij. Maar helaas zag ik vanmorgen weer zo’n akelige stenen tuin ontstaan in ons dorp. Alle planten en struiken eruit en de stratenmaker maakt er dan zo’n &%^$ plein van, want ‘dat is zo lekker onderhoudsarm’. Mensen mogen doen wat ze willen, hoor, maar ik vind het zo triest.

 4. Wat een mooie oplossing voor de bijen. Ik zag er gister nog een paar in mijn stokrozen aan het werk, maar niet zoveel als vroeger heb ik het idee. Ook de bloemenranden aan de akkers zie ik niet meer, ik denk dat de subsidie op is die de boeren ontvingen. Jammer is dat wel want insecten zijn toch heel belangrijk in het ecosysteem.
  Voor vandaag een fijn donderdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.