snoep
snoep

snoep

Ik ben niet een echte snoeper, maar eerder een echte pindaman. Ik ga voor de hartige hapjes. Dus de bijgaande opstelling was aan mij niet besteed, maar om heel eerlijk te zijn vond ik het wel een mooi idee om een oude snoepwinkel bij Appie in het Roda stadion in Kerkrade naar binnen te halen. Je moet toch wat doen om de anti suikercampagne en stap voor te zijn. Ik weet nog goed dat ik als klein kind vroeger een cent meekreeg om een snoepje te gaan halen. Als er tenminste nog iets over was uit het loonzakje van mijn vader als hij uit de kroeg kwam op de terugweg van zijn werk. We praten dan wel over de jaren vijftig uit de vorige eeuw.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Frank-103

  Ik vrees dat ik van alles lust, zoet, nootjes, worst maar ook komkommer of wortel. Volgens internet zijn nootjes (uiteraard met mate) goed voor je, het kan geen kwaad daar zo nu en dan van te snoepen.

 2. logbankje

  Cent van het blad, kon je een snoepje uitzoeken. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Grappig zo’n snoepopstelling. Ik ben als kind ook niet opgegroeid met snoeppotten, af en toe kon je een paar cent versnoepen. Ik weet nog goed dat je dingen voor 1 cent kon kopen. Witte en grijze muisjes (een soort spekkies) of een zakje gebroken koekjes. Maar wij kregen nooit veel te snoepen, wel een Mariabiscuitje bij de thee, en op zaterdag en zondag wel eens iets extra’s dan bakte mijn moeder appeltaart voor bij de koffie.
  Zo straks weer gaan zwemmen, ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.