Tip: waar was ik met mijn SmartPhone
Tip: waar was ik met mijn SmartPhone

Tip: waar was ik met mijn SmartPhone

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Regelmatig krijg ik foto’s aangeleverd voor mijn trafohuisjes, zo met de vermelding (sorry Inge) Ik was in IJzeren en daar vond ik ….. Nu is IJzeren niet zo heel groot, maar het zal net in een zijstraat liggen. Nu had Inge de foto’s gemaakt met haar iPhone, edoch de onderstaande truc lukt ook met een Android SmartPhone, dat heb ik met de Huawei P8 Lite uitgeprobeerd. Omdat het niet alleen voor trafohuisje geldt vertel ik hoe ik hiermee dan aan de slag ga. Ik ga met de verkenner naar het bestand en vraag daarvan dan de eigenschappen op. Bij details scrol je wat naar beneden en als ik dan geluk heb staan daar de coördinaten waarop de Foto gemaakt is. In dit geval in graden,minuten en seconden: 50; 50; 38.15; en 5; 49; 40.40; meer heb je niet nodig.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Deze coördinaten schrijf ik even op en ga dan naar GPS-coordinaten.nl en vul deze gegevens in zoals op onderstaande afbeelding is gedaan. Je ziet dat het adres op de Sint Rosastraat 35 in Valkenburg en de rest gaat op z’n googles. Maps openen adres plakken en gaan met die banaan.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

  1. hanscke

    Het lijkt zo eenvoudig, kind kan de was doen zou je zo zeggen, maar het zou mij nog heel wat zweetdruppeltjes kosten. Alleen als de nood aan de man komt omdat ik meer weet waar de foto genomen is zou ik zoiets gaan uitproberen.

  2. Goede morgen Sjoerd, wat een handig systeem, als je niet meer precies weet waar je een foto hebt genomen. Zo kom je precies op de goede plek uit. Nu zal ik het eerlijk gezegd niet vaak (of misschien helemaal niet) gebruiken, maar het is een leuk weetje, dat zeker wel.
    Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.