Meise
Meise

Meise

Meise was het sleutelwoord gisteren in een blog van 18 augustus 2008. We waren we daar op bezoek in nationale plantentuin van Belgie. Meise ligt even ten noorden van Brussel, voor degene die daar ook eens willen gaan kijken.
Gisteravond ging ik mijn milieustraat wat lichter maken toen ik zag dat er bij de auto van het buurmeisje iemand onder de auto lag. Het bleek dat ze onderweg een deel van de uitlaat was verloren en haar vriend was bezig met het repareren daarvan. Ze zijn net verhuisd van Berlijn hier naartoe en hebben dus helemaal niets aan gereedschap of iets anders. Dan speel je maar even de goede buurman en haal je even wat van je eigen spullen om in ieder geval de zaak weer aan elkaar te krijgen. De rest van de buren staat te kijken, maar deze mensen spreken echt alleen maar Duits. En de medebewoners in de andere appartementen snappen daar vreemd genoeg echt niets van… Duits is voor mij bijna native, we hadden vroeger alleen maar Duitse tv opstaan. en wonen maar op een kilometer of zeven van de grens. Maar goed, eind goed al goed, toch…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  Je hebt ons om de tuin geleidt gisteren schreef je 17 augustus. 😉
  Iemand helpen is een kleine moeite en geeft ook een goede band.
  Maar niet iedereen doet het. Hans

 2. Ria van Felius

  Het wemelt bij jullie toch ook van de Duitse toeristen denk ik, hier spreekt iedereen toch wel een klein mondje duits. En een goeie buur is altijd nog beter dan een verre vriend, zoals al eerder werd gezegd 😉

 3. Goede morgen Sjoerd, fijn dat je kon helpen aan zo’n buurman heb je nog eens wat 🙂
  Meise ken ik niet maar het zal zeker de moeite zijn om er eens heen te gaan. Een fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.