Onze nieuwe tuin
Onze nieuwe tuin

Onze nieuwe tuinVandaag zijn we onze nieuwe tuin gaan bekijken. Als je een land annexeert moet je er ook voor zorgen. Ons nieuwe tuintje ligt vlak bij Brussel, in Meise om precies te zijn. De Belgen noemen het de nationale plantentuin van Belgie. Voorheen gelegen in Brussel, maar reeds geruime tijd geleden verplaatst naar het landgoed van Bouchout, voormalig domein van de Koninklijke Familie. Het is een gigantisch complex, waar we gisteren de hele dag in hebben rondgelopen en waar we absoluut pas de helft van hebben gezien. Het is ronduit prachtig. En geloof me als je de prijzen van Mondo Verde of de kasteeltuinen in Arcen neemt, spotgoedkoop en veel mooier. 4 Euro per persoon is niks, daar wil ik wel even voor op en neer rijden. Tropische kassen, een kasteel, een pachthoeve, een oranjerie, het plantenpaleis, te veel om op te noemen.


Zijn er dan geen nadelen. Uiteraard wel, het is Belgisch, neem uw picknick mandje mee, wat te drinken en laat u verrassen. En doe een paar wandelschoenen aan, het is een immense oppervlakte, bij thuiskomst leek het alsof ik de Kennedymars gelopen had, maar dat lag ook een beetje aan de kasseien…. Het is definitief mijn tuintje geworden. Een boom daar neemt evenveel ruimte in als mijn hele tuin en alle planten die ik in mijn tuin mis staan daar.De foto’s zijn daar een magere afspiegeling van enne, door alle bananenplanten daar is het nog geen bananenparadijs (foto’s zijn te vergroten door erop te klikken)18 Comments

  1. Pingback: Meise – bVision & Photography

  2. Dat lijkt me inderdaad een tuin waar je gemakkelijk een paar uurtjes kunt doorbrengen zonder je te vervelen. Het is me jammer genoeg wat te ver weg voor een ritje, maar ach, gezien het oppervlak is het voor mij toch al minder geschikt.
    Ik houd het voorlopig toch maar bij fotokuiertjes hier in de buurt …

  3. Niet duur inderdaad. Het zal wel zwaar gesubsidieerd zijn maar daaraan herken je een beschaafd land. Mooi dat er nog botanische tuinen bestaan, wij hebben ze hier ook wel hoor. In de Hortus van Haren moest helaas de tropische kas verdwijnen omdat de stookkosten te hoog werden. Jammer, dat tropische sfeertje, die geuren, dat vond ik toch altijd leuk om weer even aan den lijve te ervaren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.