Voerendaal – kasteel Puth
Voerendaal – kasteel Puth

Voerendaal – kasteel Puth

bVision & Photography

Tijdens de open monumentendagen waren ook Kasteel Puth in Voerendaal en de kasteelhoeve te bekijken. Het kasteel zelf is normaliter niet te zien vanaf de straatzijde. De U-vormige kasteelhoeve is daar zo massaal aanwezig dat het grote huis niet zichtbaar is.

bVision & Photography

Nu mocht je gelukkig wel in de tuin en kon je rond het huis lopen. De kasteelhoeve zijn ze momenteel aan het restaureren. Het kasteel wordt al genoemd in de veertiende eeuw maar is diverse malen verbouwd en het is in zijn huidige vorm in de 18 eeuw gebouwd op de bestaande fundamenten.

bVision & Photography

Een aantal jaren terug, in 2012 is het kasteel overgegaan naar een nieuwe eigenaar en deze heeft het geheel gerestaureerd, daarbij is ook het torentje, wat je op de foto uit wikipedia in 1953 kunt zien, verdwenen . De dames van gisteren waren op het voorplein van het kasteel aan het dansen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.