Vauxhall Cresta
Vauxhall Cresta

Vauxhall Cresta

bVision & Photography

Vandaag zien we hier een niet zo geheel nette, maar wel intakte Vauxhall Cresta uit 1964, op de foto gezet door Di Mario van Di Mario.info. Deze Vauxhall Cresta PBDX werd in Engeland gebouwd tussen de jaren 1962 en 1965. In het vooronder lag een 2.6 liter 6 cilinder benzine motor. De enige Vauxhall die hier in Nederland een beetje bekend was was de Vauxhall Viva.

bVision & Photography

De Cresta, op zijn beurt een opvolging van de Velox, en vond je voornamelijk in Engeland en Australië. De PB versie was een herzien versie van de E en PA modellen. De daar nog aanwezige staartvinnen waren vervangen door een vlakke carrosserie en drie (stuur)versnellingen met een overdrive als standaard. De Vauxhall werd door de verregaande samenwerking met Opel hier op het vaste land later niet meer gezien.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

9 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, volgens mij heeft mijn moeder ooit een tijdje les gehad in zo’n auto. Maar ze is er mee gestopt en heeft dus nooit een rijbewijs gehad.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.