Wat gaan we doen na ons pensioen
Wat gaan we doen na ons pensioen

Wat gaan we doen na ons pensioen

bij Vlinder1960 las ik een stukje over Mind Mapping. Ofwel je gedachten in kaart brengen. Ze wil over een aantal jaren stoppen met werken en beschrijft hier in een mindmap wat daar allemaal bij komt kijken. Zo gaf ik aan dat ik over acht maanden stop met werken en me eigenlijk nog niet gerealiseerd heb hoe en wat ik allemaal na mijn pensioen ga doen, mijn vrouw moet dan nog enkele jaren werken. Een idee is om daar ook een mindmap van te gaan maken om zo beter voorbereid te zijn op het afscheid. En daar heb ik wel even tijd voor over. Jullie zien vanzelf mijn vorderingen op dat gebied verschijnen. Lijkt me een hele uitdaging, want ik weet nog niet hoe ik daaraan moet beginnen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. hanscke

  Ook ik heb mij er niet op voorbereid, maar het leven zonder werk bevalt mij heel goed. Er is alleen één maar, ik kom tijd te kort, structureel 2 uur per dag.

 2. Frank-103

  Mijn werkgever biedt cursussen aan hoe om te gaan met je pensioen. Een van mijn collega’s is naar Santiago da Compostella gefietst, zoiets lijkt mij ook wel wat. Verder hangen plannen af van je bankrekening, gezondheid, vrouw en meer.

 3. Fien.

  Gewoon gestopt zonder zonder mind mapping of iets. Maar wel twee jaar voor mijn man stopte. Even twee jaar voor mijzelf gehad. En dat was heerlijk.
  Mijn man moest toen nog stoppen met 65 jaar. Hij is nog een paar jaar gaan examineren. En daarna kwamen de kleinkinderen. Hij is twee dagen gaan oppassen. Ik hoefde niet zo nodig na een leven lang onderwijs. Nu fietst hij elke ochtend. En doet voor mij de boodschappen. Ben ik dus mooi vanaf.
  En momenteel haalt hij drie keer in de week de kinderen op uit school. En is daar twee middagen druk mee tot half zes.

 4. Het is voor ieder mens anders om te ‘pensioneren’. Het gaat er wél om dat je je resterende jaren (ja, sorry, het is niet anders) op een zo fijn en zinvol mogelijke manier door gaat brengen. We hebben maar één leven en we weten niet hoe lang of kort dat zal zijn.

  Ik ken mindmapping niet, maar het lijkt me helemaal niet gek om dat als hulpmiddel te zien. Je bent oud en wijs genoeg om te bekijken of je er iets aan hebt of niet.

 5. Het kan een goed idee zijn, maar lastig is, denk ik, dat je vrouw nog enige jaren moet werken, en je hoort het vaak… won’t go there… heb het meegemaakt met een buurman, nog zoveel plannen maar ja….

  Ik denk, gewoon genieten van het leven, en als opa thuis is, denk ik dat Jes een grotere plaats in zal nemen, als vanzelf 😉 hahahaha

  X

 6. Goede morgen Sjoerd, wij hadden plannen gemaakt,maar daar is niets van terecht gekomen, mijn man is vrij kort na zijn pensioennering overleden dus daar sta je dan met je plannen. Dus gewoon maar genieten van iedere dag die ik heb is nu het motto geworden.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 7. Ik werd afgekeurd en dat was dat. Niets geen mindmapping of wat dan ook. Je vult het vanzelf in, als je maar bezig blijft. IK heb het nu drukker als toen ik betaald werk had. Maar mijn politieke werk is ook gewoon werk. Mindmapping is een modern verschijnsel voor zweverij.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.