Een verscholen Trabant

Een verscholen Trabant

bVision & Photography

Inge van schrijfsels van mij vond de auto op de bijgaande foto’s en schreef hierbij:
Hallo Sjoerd,
Ik ben mijn foto’s aan het ordenen en vond toen deze in mijn verzameling. Ik weet niet wat voor merk auto het is maar dat vind jij vast wel uit. Hij stond in een schuur in de plaats Viehhofen in het Glemmtal, dat is het dal van Saalbach en Hinterglemm. Het is dat we er met de fiets langsreden dat ik ‘m zag, want de schuur staat met de rug naar de weg.
Groetjes,
Inge
Als ik dan deze Trabant zie, want dat is de merk van de auto op de foto’s, dan gaan mijn gedachten meteen terug naar het ontstaan van deze wagen, Ontwikkeld in de voormalige Audi fabriek in Zwickau en gebaseerd op de tweetakt pruttelmotor met voorwielaandrijving van DKW. De carrosserie was geheel van kunststof gemaakt. In Zwickau lag ook nog de voormalige Horchfabriek. die ook werd ingezet voor de productie van de Trabant. Het eerste model was de P50 die vanaf 1957 in productie ging, het model werd opgevolgt door de 600 en later door de 601. Je kon de auto alleen kopen bij voorinschrijving, en dan kon het nog jaren duren voor je er een in bezit had. Uitzonderingen waren onder andere artsen. Die kregen voorrang en wachten vaak maar een jaar op hun auto. Concurentie was er niet echt, dus je moest het er maar mee doen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Ik blijf het leuke wagens vinden. Zoals je weet heeft hier iemand op het dorp een verzameling. NU verhuurt hij er nu zelfs een. Nu kan het nog, maar van de winter is dat helemaal niets. Veel plezier vandaag.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: