Spanning aan de Schoorlse duinen
Spanning aan de Schoorlse duinen

Spanning aan de Schoorlse duinen

bVision & Photography

Het volgende trafohuisje is op de foto gezet door Wieneke van Griemmank en staat aan de Bickerslaan in Schoorl. Aan de rand van de schoorlse duinen. Een schitterend stukje natuur. Het ligt een beetje verscholen, maar daarom is het niet minder mooi

bVision & Photography

Eigenlijk verwacht je op zo’n plaats geen trafohuisje, het witte huisje houdt daarnaast ook een zeker risico in. Velen zijn er reeds voorzien van meer en minder mooie spuitwerken. Maar dit is nog maagdelijk schoon. En wat mij betreft houden we dat zo.

bVision & Photography

Staatsbosbeheer zal niet boos zijn dat ik hier een stukje aanhaal uit hun website en daarmee wat reclame maak:
Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Beklim dan de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste duingebied in de kop van Noord-Holland, met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes.

bVision & Photography

En hier kun je het huisje vinden, het staat aan de start van ca. 60 km wandelpad door de duinen. Dus doe je wandelschoenen aan en waag het erop… Je mag wat mij betreft ook gewoon met mooi weer aan het strand gaan liggen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Ben er 1x ooit even geweest, en dan eigenlijk direct aan het strand, was wel mooi, en leuk voor dat moment. Wie weet kan ik die foto’s nog terug halen, was in de tijd dat ik even geen blog meer had… why not? 😉

    X

  2. Het huisje ligt net buiten het duingebied van SBB. Mij was ie nog niet opgevallen, ondanks dat ie zo fraai wit is. Als je langs de hoofdweg fietst, dan is ie verscholen achter een behoorlijk huis met veel struiken en bomen.

  3. Hoe een huisje inspirerend kan zijn: ik woon er niet zo heel ver vandaan en vroeger toen de kinderen nog klein waren, kwamen we daar regelmatig. Dat is lang geleden. Nu ik dit lees krijg ik weer zin om daar nog eens te gaan kijken. Dank, Sjoerd en Wieneke

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.