Bloeddruk
Bloeddruk

Bloeddruk

Ik schreef al eerder dat mijn bezoek aan de huisarts in verband met mijn knie, ook wat ander zaken aan het licht bracht, zoals o.a. een verhoogde bloeddruk. De huisarts vond het noodzakelijk om dit in een wat groter verband te zien en nu loop ik dus met het onderstaande apparaat rond. 4 maal per uur wordt op deze wijze de bloeddruk gemeten, en dat 24 uur lang. behalve in de nachtelijke uren, dan twee maal per uur. Dat wordt dus afzien. Het apparaat zit wel in een keurig hoesje waarmee het om mijn nek hangt. Vrijdag in de ochtend mag ik voor de uitslag. Ik ben benieuwd.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Oei.. wat naar… Pompt dat ding zich dan zelf 4 x per uur op, met zo’n afgeknelde arm..? En dat ’s nachts ook 2 x per uur… Lijkt me geen pretje… Hopelijk valt de uitslag mee, en / of zijn er goede medicijnen voor..

  2. Mijn bloeddruk is ook wat aan de hoge kant, maar met wat medicatie kan ik dit soort gekke fratsen nog buiten de deur houden. Maar goed, wat moet dat moet. Ik wens je sterkte, vooral ’s nachts lijkt het me erg vervelend. Hopelijk vallen de waarden uiteindelijk mee.

  3. Ik hoop dat je bloeddruk niet heel veel te hoog is. Die van mijn buurvrouw was over de 200, na medicatie 193, en nu zit ze in de mallemolen. Nieren checken en noem maar op. Die van mij was een paar weken geleden perfect.

  4. Oeh… toch een ouderdoms kwaaltje? Geen idee hoor, maar ik hoor het in de familie ook en dat kastje is er ook aan te pas gekomen dan… zelf weet ik het nu even niet, maar dat was gewoon, onderdruk, bovendruk aan de lage kant zelfs, maar prima op orde, is alweer een tijdje geleden.

    X

  5. Goede morgen Sjoerd, ik zou geen oog dichtdoen met zo’n kastje om mijn nek, mag het ’s nachts niet uitblijven? Nou ja hopelijk heeft het nut en kan je er wel mee slapen.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

  6. Zo’n 24 uur meting heb ik twee keer gehad, de eerste keer nadat dat ding me regelmatig uit mijn slaap haalde ging de batterij leeg. De tweede keer heb ik het zelf gestopt, die band was waarschijnkijk te klein voor mij, het deed behoorlijk pijn om hem te dragen en als hij opgepompt werd was het helemaal erg.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.