Volkswagen superbeetle
Volkswagen superbeetle

Volkswagen superbeetle

bVision & Photography

De auto deze week werd door Di Mario van Di Mario.info gespot op vakantie in Israel. Deze auto viel hem op omdat daar erg weinig klassieke auto’s rondrijden. En zo’n mooie 1302 valt dan wel op. Wist u eigenlijk waarom er geen 1301 model bestaat van de Kever, dat zou logischer zijn na een 1300 model. Heel eenvoudig, er was al een model 1301, maar dan van Simca, dus…

bVision & Photography

En dan de Superbeetle, zo werd hij door de mensen in Wolfsburg zelf genoemd, wat was daar nou anders aan dan de voorgaande modellen. Een hele hoop zelfs:

 • hij had de motorkap van de 1500
 • Er zit een MacPherson ophanging aan de voorzijde
 • 2 kruiskoppelingen aan de achterzijde t.o.v. 1 bij de andere modellen
 • een veel grotere bagageruimte door een andere plaats van
 • reservewiel en een bollere bagageklep
 • Dubbelpoorts 1600 motor
 • Schijfremmen van de 1500
 • Achterruit vergroot
Helaas waren dit de laatste stuiptrekkingen voordat de Golf zijn opwachting maakte en de kever definitief aan de kant zette…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Pingback: Israel – Di Mario

 2. Mijn opa zijn eerste auto waar ik ook vaak in heb gezeten was een Kever, hahahaha Volgens mij, zat de motor achterin en de kofferbak voorin… maar dat leerde ik pas tegen de tijd dat hij over stapte op de volkswagen geloof ik of was het de opel… hmmmmm 😉

  Mooi deze, en ja dat is bijzonder om dit dan in Israël tegen te komen.

  x

 3. Goede morgen Sjoerd, ach dat is pure nostalgie voor mij. De eerste auto van mijn vader was een kever en de eerste auto van mijn man en mij was ook een kever, wij hebben er diverse van gehad,later schakelde mijn man over naar audi, maar toen we i.v.m mijn werk toch een tweede auto nodig hadden, kwam er voor mij weer een kever. Heerlijke auto’s alleen de verwarming wilde wel lastig zijn. Maar ik heb er nooit pech mee gehad. Nu er een ‘new beetle’ op de markt is, zou ik die nooit kopen. Het is in mijn ogen slechts namaak 😉
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.