Moto Guzzi Galletto
Moto Guzzi Galletto

Moto Guzzi Galletto

bVision & Photography

Moto Guzzi is al vanaf 1921 bezig met de productie van motorfietsen, maar buiten het V850 California, mij verder onbekend. Dat veranderde 10 jaar geleden toe we in Italië op vakantie waren en de bijgaande Moto Guzzi Galleto tegen kwamen. Vlak na de oorlog was er een behoefte aan lichtere motoren en een van de fabrikanten die daar op inspeelde was Piaggio met de Vespa scooters. Carlo Guzzi was geen voorstander van de kleine wielen hiervan en ontwierp dan ook geen scooter, maar een combinatie van een motor met een scooter. Met uiteraard de voordelen van beiden. De veiligheid van een motor, inclusief het comfort van de scooter, inclusief een reserve wiel. Het was een echt werkpaard, maar kon niet echt opboksen tegen de Piaggio’s en de Lambretta’s, daarvoor was hij te duur… Ook toen al wilde men voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Als ik mocht kiezen was het toch deze geworden.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Moto Guzzi is me niet onbekend, maar deze Moto Guzzi Galletto is een heel bijzonder vervoersmiddel.
    Prachtig Sjoerd dat je deze hebt geplaatst, ik krijg er een speciaal gevoel bij. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.