Spanning in Pattaya
Spanning in Pattaya

Spanning in Pattaya

bVision & Photography

Vandaag eens geen trafohuisje maar een complete warboel aan draden waar de gemiddelde inwoner van Thailand geen spaghetti van kan maken. Maar waar zeker een bepaalde orde heerst. De foto’s zijn gemaakt door Rob Alberts van het gelijknamige wordpressblog op vakantie in Thailand, we laten hem eerst zelf vertellen:

bVision & Photography

Beste Sjoerd,
Overal draden aan palen, dikke en dunne draden. Een chaos zonder enig overzicht. Aan de palen ook de meters van de aansluitingen. Een kast kwam ik tegen aan het strand van Pattaya. Soms hing er een ogenschijnlijke trafo aan de hogere masten. Maar de verdeling van hoogspanning naar laag spanning draden bleef voor mij onduidelijk. Mijn gidsen verklaarden mij voor gek bij het foto’s maken. Een uitleg over het systeem konden zij mij ook niet geven.
Vrolijke groet,
Rob Alberts

bVision & Photography

Ik weet uiteraard niet van de hoed en de rand daar, maar een ding staat vast. De bovenste draden die over de isolatoren lopen zijn de hoge transportspanningen, de kluwen eronder zijn 220 volt aansluitingen voor de afnemers. De bovenste draden zijn niet geisoleerd, en de dikke 220 volt kabels wel. Ook daar is men bezig met langzaam alles onder de grond te leggen, vandaar de groene transformator kast

bVision & Photography

Pattaya is een van de meest beruchte badplaatsen in Thailand. Eigenlijk een zelfs vrij nieuwe badplaats. Totdat de Amerikanen de plaats ontdekte was het niet meer dan een dorp. En nu een van de bekendste badplaatsen in Thailand met naast en schitterende omgeving en mooie stranden, aardig wat Sekstoerisme in de avond en nachtelijke uren. Voor de kust liggen wat kleine eilanden en die zijn een bezoek meer dan waard. Het ligt zo’n 140 km van Bangkok, maar dat komt later aan de beurt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Dit is in grote delen van het Verre Oosten incl India. En mogelijk ook in delen van Zuid-Amerika. Zelf zag ik het in Taiwan. Ook daar geld zat om het anders te doen. Maar het is gewenning. In dergelijke landen hoeven de meteropnmers niet aan te bellen. Alle meters hangen buiten, zelfs bij flatgebouwen van 10 verdiepingen. Gewoon per paal 10 meters onder elkaar. Daar was mijn indruk dat er 10kV via paaltransfomators teruggaat naar 2x 118V per huis. Gebeurt ook in de USA en Canada. Wasmachines en Airco’s worden aangesloten op 236V (230-240) en lampen op 118 (115-120).

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.