Kasteel Schaloen
Kasteel Schaloen

Kasteel Schaloen

Kasteel Schaloen
Gisteren had mijn vrouw een kookworkshop in Kasteel Schaloen, gelegen tussen Valkenburg en Schin op Geul. Helaas ging mijn geplande avond uit hierdoor niet door. Ik moest Jeslynn ophalen bij de opvang. Dat werd dus nog even spannend. Vanuit het werk snel naar huis, mijn vrouw oppikken, naar Oud Valkenburg brengen, op de terugweg Jeslynn bij de opvang halen, naar huis, eten koken, want de overgebleven hongerigen moesten gevoed worden, en ga zo maar door. Ik was blij dat ik redelijk op tijd naar bed kon…
Op de foto welke ik gisteren heb genomen staat het Kasteel Schaloen.
<wikipedia>het kasteel is gelegen in de beemde van de rivier Geul vlak bij het dorp Oud-Valkenburg. De gracht rond het woonhuis wordt gevoed met water van de Molenbeek, een Geultak die in de 16e eeuw de hoofdtak van de Geul vormde. Het kasteel ligt ten noorden van de Oud-Valkenburgerweg, de doorgaande weg van Valkenburg naar Schin op Geul. Aan het eind van een oprijlaan komt men bij een watermolen en vervolgens, via een poorthuis, op een plein waaraan het kasteel en de voorburcht zijn gelegen. De mergelstenen Schaloensmolen uit 1699 was oorspronkelijk een banmolen, maar doet tegenwoordig alleen dienst als demonstratiemolen. In de kasteeltuin heeft de plaatselijke IVN-vereniging een Limburgse heemtuin aangelegd, die voor het publiek toegankelijk is. </wikipedia>

bVision&Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. logbankje

  Kasteel Schaloen ken ik wel een mooi gebouw.
  Je bent maar druk met ze, maar wel dankbare inspanning. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Vorig jaar kwam ik er. Toen stond het kasteel te koop en keken wij in de heemtuin rond. Heel leuk. Zo’n workshop lijkt me ook wel wat. je vrouw heeft vast voor jou iets lekkers mee terug genomen…

 3. Goede morgen Sjoerd, jammer dat de workshop niet doorging voor jou, maar er komen vast nog wel vaker workshops. Een bekende van mij ging ook vaak workshops koken volgen. Hij kookte graag en lekker 🙂 Dat kasteel is echt een kasteel zoals je als kind denkt dat een kasteel eruit moet zien met allemaal torentjes. Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.