Spanning en een Kever in La la la Leiden
Spanning en een Kever in La la la Leiden

Spanning en een Kever in La la la Leiden

bVision & Photography

Dit weekend doen we er maar één zal Di Mario van Di Mario.info gedacht hebben, en ik sluit me helemaal bij hem aan. Vandaag en morgen maar één logje dus. Dat van die Volkswagen en het trafohuisje aan de Rembrandtstraat in Leiden.

bVision & Photography

De keuze is reuze, een trafohuisje en een Volkswagen Kever, moet ik nu gaan voor het trafohuisje of voor voor de auto of beide dacht Di Mario op bezoek in Leiden, en zo besloot hij, daar in Leiden kan dat allebei tegelijkertijd. Wel zo efficient…

bVision & Photography

De volkswagen is uiteraard een kever, en wel een kever uit 1969. Model 1300. Met een 4-cilinder motor met een vermogen van 44 pk was het geen uitgesproken hardloper, maar wel een zeer geliefde wagen. Er zijn er niet voor niets zoveel van verkocht. En deze ziet volgend jaar Abraham. Er zit wat achterstallig onderhoud aan deze auto, maar er zijn kansen. Een goede body off is bij een kever goed te doen.

bVision & Photography

Een body off restauratie is bij een trafohuisje niet van toepassing. Het metselwerk ziet er nog prima uit en aan de kleur van de stenen te zien is het metselwerk pas gereinigd. Dit doet me vermoeden dat ook de deuren een nieuwe laag verf gaan krijgen.

bVision & Photography

Het trafohuisje kun je vinden ergens achter het Sieboldhuis. Vanaf de beroemde Rapenburg de groenhazegracht op en dan de Rembrandstraat in lopen. Recht tegenover restaurant Kitch, vind u het huisje, ik vrees dat de Volkswagen er niet zal staan. Als ik het over Leiden heb denk ik meteen aan Leidse Glibber,aan Jochem Myjer en aan La la la Leiden

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. hanscke

  Zit de motor bij deze kever achterin? Ik weet nog dat ik in kevers meer last van misselijkheid had dan in andere auto’s . Kwam doordat de motor achterin zat zei men altijd.

 2. Hahahahaha, ja dat is helemaal super natuurlijk, de 2 in 1, en volgens mij, is het deze kever waarin ik ben opgegroeid, een model uit 1969…. ben van 71, mijn opa haalde zijn rijbewijs in mijn geboortejaar, en kocht een tweedehands van een oude dame die er amper mee had gereden nog…. zoiets, dus echt… 😀

  X

 3. logbankje

  Een kever en trafohuisje in een keer gevangen door Di Mario, Leiden heeft het wel.
  Dacht dat hij op de fiets was, maar zie op de afbeelding van Google eart ook fietsen staan. Hans

  @ inderdaad de winterplaylist is in het water gevallen.

 4. Goede morgen Sjoerd, als ik een kever zie krijg ik nog altijd een glimlach op mijn gezicht. De eerste auto die mijn vader kocht (ik was toen 14) was een kever, de eerste auto die ik met mijn man kocht was ook een kever, we hebben er meerdere gehad en ze hebben ons nooit laten staan. Kevers waren bijna onverwoestbaar geloof ik. Een simpele motor erin waaraan ook een leek zelf het een en ander kon doen, kortom een ideaal autootje in die tijd. Alleen de bagageruimte was klein, maar in de ‘kattenbak’ kon je ook nog heel wat kwijt.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 5. 2 voor de prijs van 1 :o) dat heeft Mario goed gezien, maar dit heeft wel oog voor mooie dingen
  en jij mag ze delen op je blog
  Ik denk ook dat dat kevertje er nu niet meer staat, puur toeval
  ***Ik wens je een mooi weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.