Voedseltoekomst – The future of food
Voedseltoekomst – The future of food

Voedseltoekomst – The future of food

Als de nood komt aan de man, gaat het vlees in de pan

Naast het nadenken over de toekomst van de smartphone, kunnen we ook eens nadenken over de verspilling en de toekomst van al het voedsel in de wereld. Dat moet toch ook beter kunnen. Uiteraard kennen we al het astronauten voedsel uit het ziekenhuis, de dieetrepen en drankjes, volledige babyvoeding, maar waarom gooien we zoveel eten weg in de wereld, produceren we het op verkeerde plaatsen en eten we nog steeds vlees. Juist ja, omdat we het lekker vinden. Maar wat als we nu een een frikandel speciaal maken die smaakt als hij hoort te smaken, maar verder 100% verteerbaar is en alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt. Of lekker frietjes met een biefstuk in champignon-roomsaus met mayonaise die zo smaakt, maar het niet is. Ik zeg niet dat alles synthetisch moet zijn, maar spaghetti gemaakt met reepjes courgette smaakt gewoon niet naar het origineel. Ik weet niet waar het naartoe gaat, maar ben ook hier wel nieuwsgierig naar. Al zie ik dit nog niet ze snel veranderen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Het lastige met vleesvervangers is de consistentie. Vlees heeft een sappigheid en een ‘bite’ die vegaspul mist. Als je vlees tot pap zou vermalen vindt niemand het meer lekker. Daar zou dus nog wat meer aandacht naar kunnen gaan. Verder vind ik dat vleesvervangers allemaal hetzelfde smaken, ik weet niet hoe ze het doen maar de geur als je zo’n pakje opent, een vage frituurgeur plus smaakversterker of zo, ik word er langzamerhand niet goed van. Er mogen van mij wel wat meer verschillen zijn. Meestal maak ik wat zelf.
  Weggooien gebeurt begrijp ik vooral een stukje terug in de voedselketen, hele partijen goed voedsel die om wat voor reden dan ook nooit verkocht worden. Geen idee hoe je dat oplost.

 2. logbankje

  Ik ben opgevoed dat je voedsel niet mag verspillen en dat vind ik zelf ook.
  Je kunt ook opmaat koken.
  Zie wel dat men zo kant en klaar maaltijden in de container gooit.
  Denk dat ook als je vlees eet het ook met mate kan. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Er is in ieder geval wel bewustwording gaande over voedsel en voedselverspilling en dat is toe te juichen. Het zijn erg langzame processen. Gedragsverandering is erg moeilijk voor mensen.

 4. Goede morgen Sjoerd, ik eet al jaren vegetarisch, soms neem ik een vleesvervanger, maar ook vaak peulvruchten daar zit ook genoeg in. En eten weggooien, doe ik niet, dat is er als kind al bij me ingepompt,restjes verwerken in het eten van de volgende dag.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 5. Als ik zo om me heen kijk, IS er al veel aan het veranderen. Wij aten vroeger ook iedere dag vlees, maar doen dat al lang niet meer. Voorlopig heb ik nog een hekel aan namaak. Eet rookworst of doe het niet, maar geen nep. Maar misschien verandert dag ook nog wel.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.