Renault 16
Renault 16

Renault 16

bVision & Photography

Een van mijn vaste wagenpark beheerders, ene Di Mario van Di Mario.info was onderweg van huis naar iets met dansen geloof ik, toen hij onderweg deze verdachte buitenlandse auto zeer toevallig tegenkwam. Twee verschillende kleuren nummerbord en ook nog eens met wat Tie-wraps vast gemaakt. Dat kan niet goed zijn en daar moeten toch zeker een paar foto’s van worden gemaakt

bVision & Photography

Het verdachte voertuig bleek een Renault 16 te zijn die reeds geruime tijd niet meer in het gamma van Renault voorkomt. Jammer overigens, dit is een van de auto’s die ik wel had willen hebben, maar verder dan een Renault 5 een Renault 12 en een Renault Megane ben ik niet gekomen. Deze Renault 16 werd gebouwd van 1965 tot 1980 en was eigenlijk de eerste hatch back in de middenklasse en uiteraard een van de topmodellen van Renault. Door de nieuwe revolutionaire technieken werd de auto meteen auto van het jaar. Een mooie vondst dus van Di Mario

bVision & Photography

En wat zien we hier ineens, twee verdachte personen aan boord. Ik wist wel dat er wat fout was aan deze auto. En ik dacht even ik zie niet goed, maar toch, en ze hebben nog iets bekends ook. Ik vraag me alleen af waarom ik nu aan ballet moet denken… Maar als u dat wil weten moet u toch echt hier even naar toe: Renault en ballet

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  Nou zeker een bekende uit mijn jongere jaren de Renault 16,
  Weet niet of ze zo roest gevoelig waren als bijvoorbeeld de R 4.
  De twee verdachte personen, zijn onschuldige en positieve kinderen. Hans

 2. Geweldig weer, vooral de laatste en ja het ballet 😀 Heerlijk! Verder heb ik deze vast wel zien rijden vroeger, maar dat weet ik niet meer 😉 De ene auto blijft je toch meer bij dan de andere.

  X

 3. Met zo’n auto ben ik eind jaren zeventig nog met een vriend door Frankrijk getrokken. Het was een mooie, zonnige en spannende vakantie, waarin de auto het prima deed. Dat is in feite ook het enige wat ik met dit type heb.
  Je hebt er weer een mooi logje van gemaakt, met een leuke verwijzing naar dat gemotoriseerde ballet.

 4. Grappig, ook wij gingen van Renault 4 (twee keer) naar 12 en naar Megane. En we eindigden definitief met Kangoo. Zelf heb ik drie keer een eend gehad. Ik vind deze groene trouwens prachtig.

 5. ja, die Mario is je vaste helper , maar dat is toch fijn, met hulp heb je altijd meer
  Dit is een mooie auto, ik heb er nog ooit in gezeten, maar die had een bruine kleur, en ik denk dat dat in 1979 was bij mijn zus haar lief.
  Ik wens je een fabulous weekend en hier is een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.