Morris Eight Series Z Utility uit 1953
Morris Eight Series Z Utility uit 1953

Morris Eight Series Z Utility uit 1953

bVision & Photography

De bijgaande tekst is niet van mijzelf maar van de verkoper van dit unieke autootje waar ik stom toevallig tegenaan liep. Een mailtje naar de eigenaar van deze auto met het verzoek om foto’s hiervan te mogen plaatsen verliep heel voorspoedig. Ik kreeg binnen korte tijd het volgende mailtje terug:
Dag Sjoerd, leuk dat je dit soort auto’s onder de aandacht brengt. Ga gerust je gang. Mocht kopiëren van mijn website niet goed lukken, hoor ik dat graag, dan mail ik er wel een paar. Bvd en alvast fijne jaarwisseling gewenst. Groeten, Dick Bloemendaal.
En dan zal niemand het ook erg vinden dat er een beetje reclame bij staat van het bedrijf van Dick. De auto komt uit mijn geboorte jaar 1953 en dat zult u in dit (pensioen)jaar wel vaker tegenkomen.

bVision & Photography

Een pick-up cabrio….? Maar heel weinig mensen weten dat ze echt bestaan. Een eerlijk gezegd wij hadden ook nooit eerder van de auto gehoord of gezien. Zo kom je er weer achter dat je nooit te oud bent om te leren. Maar een goede relatie van ons wist het wel, en hij kocht deze Morris Eight Series Z Utility in 2005 in Engeland. Liet daar door een specialist de auto licht modificeren door een splinternieuwe 1000 cc Mini motor en schijfremmen voorop te monteren en waagde de oversteek naar Nederland.

bVision & Photography

En een oversteek was de auto wel gewend want oorspronkelijk is de Morris Eight Ute (van Utility) uitsluitend gebouwd voor Australië. Net als in de USA is daar een pick up al decennia zeer populair. En de connectie met Engeland en derhalve ook hun auto-industrie ligt voor de hand. Zo is dus de Morris op de markt gekomen als pickup, maar dan voor een zonnig land, als cabrio uitvoering.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

6 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, die ziet er perfect uit. In eerste instantie dacht ik dat het een speelgoedauto voor kinderen was, misschien door de foto die erachter staat van die mannenbenen , want die stappen er eerder overheen dan naar binnen.
    Een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.