De laatste loodjes
De laatste loodjes

De laatste loodjes

Aan het begin van het nieuwe jaar stond een bezoek aan de HRM afdeling van mijn baas op het programma. Ondanks dat ik gedetacheerd ben bij een ander bedrijf, betaalt mijn oude baas nog het salaris. Dus moet ik ook daar met pensioen. Daar krijg je dan te horen dat je moet vertrekken, dat staat in de CAO en dat wist ik uiteraard wel, wordt je aangeboden om een PIZ cursus te gaan volgen (PIZ staat voor Pensioen in zicht) en wordt je een afscheid aangeboden. Uiteraard wordt dan ook een definitieve datum afgesproken voor je laatste werkdag. In mijn geval is dit afscheid annex laatste werkdag op 27 juni. De laatste dag krijg ik nog cadeau. Ik heb in mijn geval dus nog zo’n 120 werkdagen te gaan, waarin ik ook nog 40 dagen verlof moet opnemen. Nog veel dagen dus en nog maar weinig werken. De PIZ cursus ga ik samen met mijn vrouw volgen in Doorn op Landgoed Zonheuvel. Drie dagen geheel verzorgt en een collega waar ik jaren mee gewerkt heb gaat ook mee. Of ik er gelukkig door wordt moet ik maar afwachten, maar nu is het wel heel erg definitief aan het worden en heb ik me erbij neergelegd, ik stop…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Voor mij was er niet zo’n cursus maar dat gaf niet hoor. Ik kreeg wel een geweldige afscheidsreceptie en daarna vierden we een heel leuk feest met mijn naaste collega’s. Alles betaald door de baas.

 2. Hey Sjoerd,

  Juni is in zicht en het pensioen dus ook!
  Laat maar weten of er iets op de cursus handig is voor ons om te weten.
  Volgens mij hoef jij niks te leren, maar ja… je weet maar nooit…

  Veel plezier in ieder geval…
  Groetjes van Marlou

  .

 3. Voorlopig vind ik het een felicitatie dat je de eindstreep gezond haalt, Sjoerd, zoals je weet is dat helaas niet iedereen gegeven.
  Die drie dagen Doorn zou ik ook lekker meepikken. Of je inhoudelijk wat aan hebt, weet ik niet, maar je hebt als voordeel dat je geen gebrek aan hobby’s hebt om je tijd te vullen straks. En dat lijkt me een mooi uitgangspunt. Veel plezier met aftellen! 🙂

 4. Fijn toch. Het heeft door omstandigheden even geduurd, maar het gepensioneerde leven bevalt me nu uitstekend. De cursus heb ik niet gehad, maar of ik hem nodig had ? Ik verveel me geen moment, ik ben langzaam aan al mijn hobbies weer aan het oppakken. Dadelijk kom ik nog tijd tekort 😉

 5. Leuk zo’n uitje en dan ook nog eens geheel verzorgd op een landgoed. Ik ben heel benieuwd wat ze je daar gaan vertellen dat je nog niet weet. Ik vind namelijk dat wij,de gepensioneerde bloglanders, je toch aardig hebben opgeleid in hoe je de rest van je leven aangenaam en zeer interessant kunt leiden. Dat officiële afscheid moet je ook doen, hoor. Dat is toch wel belangrijk.

 6. Bij mijn man was er geen cursus en bij mij ook niet. Ik dacht ook niet dat we die nodig hadden. Ik had wel een fantastisch afscheid, op de school waar ik werkte. Beter had niet gekund. Ik kijk ook nog vaak in het boek dat collega’s voor me maakten. En naar de foto’s. Was er wel zo’n cursus geweest, had ik die zeker gevolgd. Gewoon gezellig en je pikt er vast nog wel iets van op.

 7. Goede morgen Sjoerd, zo’n cursus werd bij ons niet gegeven hoor, je kon wel een afscheidsreceptie krijgen, maar dat heb ik afgewezen. Dan komen er ook allerlei figuren die je nooit op het werk tegen bent gekomen. En zeker bij mijn werk, ze noemden ons ook wel de
  ‘zigeuners van de bieb’ omdat wij overal in de provincie rondtrokken en verder met de hoofdvestiging zelden wat te maken hadden.
  Maar we waren een hecht groepje en nog steeds als ik de bus tegenkom, krijg ik een groet van mijn oud collega achter het stuur. Ik heb er veertig jaar gewerkt, maar je bent eigenlijk alleen met chauffeur op pad en die vaste collega ken je dan ook erg goed. Je weet hoe het met zijn vrouw en kinderen is,als ze het prima doen en ook als het even minder gaat. Je bent de hele dag samen op een klein gebied aan het werk, je gebruikt de lunch of het diner met elkaar,dat ligt aan de soort van dienst die je draait enz.
  Gezellig dat je vrouw ook meegaat, en zie het gewoon als een leuk uitje waarvan je ook nog wat opsteekt.

 8. marjolijn1

  Ja, zo gaat dat bij werkgevers, er is een tijd van komen en van gaan.
  Maar na al die jaren, is het misschien ook wel goed.
  Jij mag af gaan tellen.
  Op naar een fijn weekend.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.