Murals Heerlen – Tabaksreclame Sittarderweg
Murals Heerlen – Tabaksreclame Sittarderweg

Murals Heerlen – Tabaksreclame Sittarderweg

bVision & Photography

Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Natuurlijk kun je de bijgaande foto’s niet zien als murals, maar eigenlijk was het maken van reclame vroeger op muren de voorloper daarvan. Als voorbeeld deze geheel gerestaureerde afbeelding van de Niemeijer tabaksreclame. Deze kwam weer in het zicht nadat destijds het huis wat ernaast gebouwd was werd afgebroken. De contouren daarvan zijn nog goed zichtbaar op de onderste foto. Na renovatie van het gebouw is door de schilders Hoogland & de Vries de bestaande reclame geheel gerenoveerd.Dit o.a. op verzoek van de gemeente Heerlen en diverse sponsoren.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Wieneke

    Wacht u voor namaak! Geweldige tekst is dat eigenlijk. Het woord nep was dus nog niet uitgevonden. Wacht u voor de hond is ook zoiets uit dezelfde tijd. Dat zie je nu ook nooit meer op erfhekken. Laatst zag ik wel een bordje met ‘hond bijt’ en de hond in kwestie – een uiterst vriendelijke jonge labrador – stond aan de achterzijde tegen het hek op heel hard te kwispelen. 🙂

  2. Goede morgen Sjoerd.
    Bedankt voor je lieve wens, ik kom nu even bij je langs al gaat het typen nog moeizaam.
    Ik kende je blog niet geloof ik, maar blij dat dit nu wel het geval is want het is héél interessant!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.