Murals Heerlen: Onbekende man
Murals Heerlen: Onbekende man

Murals Heerlen: Onbekende man

bVision & Photography

Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Zo ook deze mural, aangebracht op flat 5 in de Peter Schunckstraat op de Heerlerbaan. Goed zichtbaar vanaf de Euregioweg. Een een gigantisch kunstwerk . Met wel 36 meter hoog en 13 meter breed is het niet over het hoofd te zien. Al ben ik wel blij dat er geen bladeren aan de bomen zaten. Anders had ik een andere keer terug moeten komen met een groothoeklens. Het is een van de grootste kunstwerken in Nederland en gemaakt door de Duitse kunstenaar Hendrik Beikirch, die bekend staat voor dit soort schilderingen van mensen. Om zo de onbekende man ook een plaats te geven in deze wereld. Er komen dan ook dagelijks mensen uit alle windstreken naar deze schitterende mural kijken en deze op de gevoelige plaat vast te leggen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.