Heerlen staat bekend bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:

Op de Sittardweg, aan de andere kant t.o.v. het spoor en het centrum zien we een stuk van de Belgische kunstenaars Joachim en K.Shit. Zij werden gevraagd een brug te slaan tussen het digitale Street Art platform en die in de stad. De plaats is een verzamling van oud, nieuw en een braak liggend terrein omgetoverd tot, hoe kan het anders, een parkeerplaats. Het duo staat bekend om de veelal heldere kleuren die ze gebruiken en hanteren een heel eigen herkenbare stijl. Vooral in België zijn veel kunstwerken van hun hand te vinden

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, knap om hier zoveel diepte in te krijgen, vooral als je ziet hoe de schilders moeten werken. Je kunt niet even achteruit stappen om je werk te overzien.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.