PIZ Cursus
PIZ Cursus

PIZ Cursus

En daar vertrek je dan op maandagochtend voor een cursus Pensioen In Zicht. Een goede collega zou als taxi fungeren zodat alles voor ons echt verzorgd was. De locatie, Landgoed Zonheuvel op de Utrechtse heuvelrug, was super voor zo’n cursus. Een grote groep, vierentwintig personen, maar niet storend, en allemaal met de neus naar dezelfde kant, richting pensioen. Vrijwel niemand wist hoe het programma zou verlopen, maar een ding was al snel duidelijk, we moeten het zelf doen, en hadden vrijwel allen dezelfde vragen, geen oplossingen, maar wel ideeën. Oplossingen had wel Anna, van Notariskantoor Anna de Vries in Drachten, duidelijk en verhelderend werd gesproken over erfrecht, schenkingen, (levens)testamenten en meer. Dat waren echte handvatten en voer tot nadenken. Voor de rest kan ik kort zijn, een super groep, veel ervaringen rijker en diverse ideeën opgedaan, en met een leeftijdsgenoot als docent, geen zielige of onzinverhaaltjes. Als u me vraagt wat ik ervan vond kan ik alleen maar zeggen dat het vermoeiend en leerzaam was, Je zit met met een groep mensen aan tafel die allemaal in het zelfde schuitje zitten en op zoek zijn naar een schipper… (maar het laatste is voor ingewijden). Als u de kans krijgt van uw baas om deel te nemen aan zo’n cursus zou ik zeggen: doen !. LINKS:
PIZ Cursus
Notaris kantoor Anna de Vries
Landgoed Zonheuvel
Foto: Het koetshuis waarin de cursus plaatsvond.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Goede middag Sjoerd, een mooie omgeving om zo’n cursus te volgen. Noch mijn man, noch ikzelf heeft zo’n cursus gehad , maar ik geniet toch wel van mijn pensioen . Fijne vrijdag verder.

 2. Hoi Sjoerd,
  als ik dat had geweten destijds, dan had ik ook wat graag zo’n cursus gedaan.
  Maar ik werd gewoon in het diepe gegooid en moet maar zien hoe ik het doe.
  Tot nog toe bevalt het me allemaal PRIMA!!
  Maar ik rotzooi maar wat raak, geloof ik!

  Groetjes en prettig weekend van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.