Sjef Diederen
Sjef Diederen

Sjef Diederen

bVision & Photography

In Hoensbroek is vorig jaar oktober een monument onthuld voor zanger/troubadour Sjef Diederen. Het kunstwerk staat in het naar hem genoemde Sjef Diederenpark. Dat is vlakbij zijn woonhuis in Hoensbroek waar hij ca 50 jaar gewoond heeft. Het was een initiatief van buurtbewoners en liefhebbers van de in 2012 overleden troubadour. Middels een crowd funding heeft men het geld hiervoor bij elkaar gekregen. Het plexiglasontwerp is van Diana Ramakers.

bVision & Photography

Geneet van ’t laeve zolang este kins,
Maak sjpas en plezeer, de laefs toch m r ins.
Want sjtraks, es ’t te laat, is hubste sjpiet dervan.
Geneet dus van ’t laeve zolang es ’t nog kan

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Mooi monument. Moet nu opeens denken en kan er niet op komen er is toch in Limburg een vrouw (zangeres) die in Limburg wereldberoemd is en wij hier niet kennen. Heb haar jaren geleden eens gezien maar kan niet meer op de naam komen

 2. logbankje

  Een mooi eerbetoon aan deze zanger.
  Sjef Diederen was een geliefd artiest als men een monument voor hem op heeft gericht.

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Goede morgen Sjoerd, ik denk dat buiten Limburg weinigen van deze troubadour hebben gehoord. Maar hij wordt niet vergeten waar hij was geworteld. Zelfs heeft hij dus een mooie gedenkplek gekregen. En jij brengt hem bij ons onder de aandacht.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.