Toyota Crown
Toyota Crown

Toyota Crown

bVision & Photography

De auto die deze week in de spotlight staat is een Toyota Crown. Mijn hoffotograaf, Di Mario, u allen wel bekend van Di Mario.info stuurde me deze toe met de volgende tekst.
Sjoerd,
We zijn nog weleens onderweg en we komen dus nog weleens mooie auto’s tegen. De toyota zag Yaron en die wilde natuurlijk zelf wel erbij. De auto stond nabij de haven van Harderwijk. We waren op weg naar een feestje, maar hier moesten we toch even voor stoppen.

Love As Always
Di Mario

bVision & Photography

Dit model is alweer een Toyota Crown van de vijfde generatie en werd geproduceerd van 1974 tot 1979. De export van deze auto naar Europa startte in 1975. Goedkoop was dit, voor Japanse begrippen, slagschip zeker niet maar wel supergoed, de voorganger van de latere Lexus serie. Onder de motorkap vinden de 2.6 zescilinder-in-lijn motor met 112 pk. Omdat deze auto pas van 2017 in Nederland rond rijdt, ga ik ervan uit dat de eigenaar een liefhebber is en goed voor deze auto zal zorgen. Typerend voor deze uitvoering is de kleur. Zo zeventiger jaren… toch.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. Frank-103

    Wel een bijzondere auto, maar niet mijn smaak. Ik vrees dat ik hem niet op de foto gezet zou hebben en in mijn digitale garage is ook geen ruimte.

  2. Goede morgen Sjoerd, Di Mario ziet altijd mooie wagens voor je te fotograferen. Ik let eigenlijk nooit op auto’s (wel bij het oversteken natuurlijk) Een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.