Reclame
Reclame

Reclame

Reclame is een vorm van communicatie met het doel potentiële klanten over te halen tot aanschaf van producten en diensten.

Of reclame echt werkt ligt aan de manier waarop het gebracht wordt, heel veel reclames die ik tegenkom zijn gewoon rubbish… Vergeef me de Engelse term, maar deze dekt volgens mij het meest de lading. Toch kom je soms ook een reclame tegen waar je naartoe getrokken wordt, zoals deze kleine voorstelling op de toonbank van een grootgrutter. Wie kent het product niet. Old Amsterdam is een merk voor Goudse kaas van Westland Kaasspecialiteiten B.V. uit Huizen. Het merk bestaat pas sinds 1985. Het is wereldwijd bekend geraakt door alleen maar reclame, en uiteraard de uitstekende smaak. Eigenlijk is het niet eens oude kaas zoals het merk suggereert, de kaas wordt acht maanden gerijpt. Dat het een knap staaltje reclame geweest is mag toch duidelijk zijn.

even ter info voor degene die hier niet thuis zijn in de rijpingstijden van kaas:
 • Jonge kaas: 4 weken
 • Jong belegen: 8 tot 10 weken
 • Belegen: 16 tot 18 weken
 • Extra belegen: 7 tot 8 maanden
 • Oude kaas: 10 tot 12 maanden
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Bij reclame is er vaak geen tussenweg, òf het is mooi en goed gemaakt òf het is helemaal niks. Ik laat me echter maar zelden leiden door reclame.
  Wat kaas betreft gaan we meestal voor een product uit de regio, bij voorkeur extra belegen.

 2. Ria van Felius

  Hier ook zelden of nooit oude kaas en als ik het al koop dan is odat geen Old Amsterdam, maar een stukje van de echte kaasboer. Reclame voor dat merk heb ik ook nog nooit gezien… maar ik zie dan ook zelden reclame 😉

 3. Ik ken het merk, maar meer ook niet. Heb het nooit gegeten en ben dat ook niet van plan. Ooit wel eens een reclame van gezien op TV, maar dat is zeker 5 en misschien wel 10 jaar geleden. In de winkel valt het me niet op. En ik vermoed dat ze niet aan reclames doen op het internet, in de krant of langs de weg. Internet en TV relames worden bij mij effectief geblokkeerd Radioreclame is lastiger. Tussen 5 voor en 8 over elk uur gaat bij mij de radio uit.

  Belegen of oude Nederlandse kaas koop ik niet, daar zit teveel zout in en het is net zo slecht voor het milieu als rund- of varkensvlees eten. Vaker eet ik Camembert die veel minder zout bevat en ik een stuk smakelijker vind. Voor de merken die ik daar van koop heb ik nog een reclame gezien of gehoort.

 4. Goede morgen Sjoerd, tja reclame doet een hoop voor een product. Maar ik neem meestal extra belegen kaas en af en toe een stuk echt oude kaas, jong vind ik absoluut niet lekker te weinig smaak voor mij althans.
  Een fijne vrijdag gewenst.

 5. Dat wist ik van die Old Amsterdam, och hij is redelijk goed te eten. Maar zo af en toe koop ik wel eens een stukje oude kaas op de markt, daar kan die Old A echt niet tegen op. En echt het lekkerste is voor mij de overjarige brokkelkaas, maar die hebben ze niet altijd.

 6. marjolijn1

  Reclame kan iets maken en breken, maar hoe meer geld er aan besteed wordt, hoe meer het gemaakt wordt…!
  Op naar een fijn weekend, met een lekker stukje kaas.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.