Only a Picture – I.A.O.
Only a Picture – I.A.O.

Only a Picture – I.A.O.

DAF-bus met Van Rooijen-carrosserie, bouwjaar 1960 van de I.A.O. aan de stationstraat in Heerlen. I.A.O.stond voor Internationale Autobus-Onderneming en was een streekvervoerder in Zuid-Limburg en gevestigd in Eygelshoven en Nieuwenhagen. Toen ging je nog met de lijnbus op vakantie naar een naburige gemeente, in dit geval van Rimburg over Schaesberg, Nieuwenhagen en Waubach naar Heerlen de hoofdstad van de oostelijke Mijnstreek. En ook toen stond er al reclame op de bussen

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Dat is een bus uit de tijd dat wij nog helemaal van het openbaar vervoer afhankelijk waren. Man, wat was ik vaak misselijk van het gehobbel van de bussen over de smalle en hier en daar nogal hobbelige Friese wegen. Brrrr …
    Tegenwoordig zie ik dat soort oude bussen overigens graag weer rijden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.