Wie sjoen os Limburg is
Wie sjoen os Limburg is

Wie sjoen os Limburg is

De onderstaande foto welke ik in het weekend heb geschoten was een toevalstreffer. Ik had veel betere foto’s van dit in bloei staande fruitbomenveld bij Hobbelrade (Spaubeek). Maar op een van de foto’s stond een verhaal, het verhaal van een kerkje, in dit geval het kerkje van Genhout. Weliswaar gaat het over een ander kerkje en een andere foto maar toch. Het was jaren geleden bij het beoordelen van een fotowedstrijd dat een van de inzenders een foto had met heel in de verte ook zo’n klein nietig kerkje. De jury vond de foto geweldig, allen het kerkje paste er in het geheel niet bij. De inzender was heftig teleurgesteld. Het was net dat kerkje, wat je normaal nooit zag vanuit die kant, wat zijn interesse gewekt had en daarom had hij de foto gemaakt. Ofwel iedere foto heeft een verhaal…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Alle foto’s hebben inderdaad verhalen, en die jury’s ik snap ze soms niet hoor, heb je op IG ook dus, van catch holland, soms zie ik foto’s dat ik denk, die staat allang bij mij met die hashtag van jullie erbij… maar nee, nou goed, in dit geval Sjoerd… is de foto eigenlijk wel fout toch?

  Je weet toch wel, precies in het midden dat kerkje, dat kan niet hoor, de gulden snede regel!!!! 😛 😉 hahaha

  Geweldige foto Sjoerd!

  X

  1. Als ik het me goed herinner was ik destijds diegene die over dat kerkje begon te zeuren. Achteraf gezien had ik het kunnen weten, want het stond redelijk in het midden van de foto. Veel mensen zetten daar nou eenmaal het onderwerp van hun foto. Als ik het me goed herinner…..

 2. Hoi Sjoerd,

  juist dat kerkje!!
  Dat vind ik een schitterend detail. De jury heeft dat toen niet goed gezien: amateurs!

  Ik vind het een top-foto! En Limburg is zooooo sjoen!

  Groetjes van Marlou

 3. marjolijn1

  Mooi die bloesembomen, en dat kerkje heeft wel wat.
  Toch zeker een goede richtingwijzer om weer in de bewoonde wereld aan te komen, als je zomaar wat aan het toeren bent…. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.