Hellup
Hellup

Hellup

bVision & Photography

Tussen alle regen en hagelbuien door heb ik toch nog even in de tuin gewerkt, daar heb ik een plant staan waarvan ik niet weet wat het is en waar ik hem vandaan heb. Zoals je aan de schutting erachter kunt zien is de bloem ongeveer 25 cm in doorsnee, echt groot dus. Er komt ook maar ene bloem per jaar aan tot nu toe, maar die mag er dus ook zijn. Ik heb alleen geen idee hoe die heet. Ik hoop dat iemand van mijn bloggers hier verstand van heeft en mij kan helpen. Ik heb al op diverse manieren proberen te zoeken, maar helaas zonder resultaat.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. Ik wou het net zeggen: pioen, maar dat wist je ondertussen al. Ik heb ze ook in mijn tuin, andere soort, maar bloeien met enorm grote bloemen. En juist precies dan gaat het flink waaien of regenen. Weg mooie bloemen…. Ik heb ze nu verpoot naar de tuin in WO, dus dit jaar verwacht ik geen bloemen. Is voor 2020.

 2. Tsjah, de pioenroos, wist je dat? Het de nationale bloem van China is? Daar staat het in de symboliek vooral voor voorspoed en geluk… en nog zoveel meer goede dingen.

  Hier zou het staan voor afgunst, de westerse bloementaal, ik ga liever voor die van China. Bij ons, stond deze altijd in de tuinen van familie.

  X

 3. Ik moet zeggen dat ik het vreselijk mooi vind zo’n grote bloem. IK wist het niet maar ik zag het antwoord al staan en na even checken denk ik dat de oplossing in je reacties staat. Hij is dus winterhard. Mooi.

 4. Hoi Sjoerd,

  dit is een pioenroos.
  Zoek het maar op.
  Hoe die daar komt??
  Misschien heeft-ie een hele tijd “geslapen”
  Zo heb ik zomaar een nieuwe plant (na 30 jaa in deze tuin gerommeld te hebben!) en dat is een soort van laurierkers. Mooie bladeren. Die kersjes moet ik er bij denken…

  Leuk deze !!

  Groetjes van Marlou

 5. Goede morgen Sjoerd, als ik zo het hart van de bloem bekijk lijkt het me een papaverachtige. Maar wat maakt het uit hoe de plant heet, het is een mooie bloem die geeft je tuin een extra kleurtje.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.