Spanning bij de “Bokkereyer”
Spanning bij de “Bokkereyer”

Spanning bij de “Bokkereyer”

bVision & Photography

Van Inge komen de foto’s van het trafohuisje van deze week, we naderen de 400 verschillende trafohuisjes heb ik inmiddels uitgeteld. Deze keer een bijzonder huisje. Niet om het huisje, dat was een redelijk standaard trafohuisje voor de N.V. Provinciale Limburgse Elektriciteits-Maatschappij, afgekort PLEM maar wel om de plaats waar het huisje staat, boven op de berg in Sweikhuizen. Een plaats in het zuiden van Limburg en midden in het Landschapspark De Graven. Daar vinden we in de geschiedenis de Bokkenrijders terug. Daar in het vlakbij gelegen kasteel Terborg werd recht gesproken over de bokkenrijders, en dat was meestal de doodstraf en boven op de berg in het Danikerbos werden de vonnissen over de bendeleden uit schinnen en omstreken uitgevoerd. Te midden van deze prachtige natuur stonden de galgen opgesteld.

bVision & Photography

Nu kunnen we ons dat niet meer voorstellen welke gruweldaden deze mensen begaan hebben, met aan de andere kant een falende rechtspraak die ook onschuldige mensen naar de galg stuurden. Een mooie manier om van een buurman die je niet moest, af te komen. Het mooie aan het verhaal is dat in deze tijd direct naast het trafohuisje, een pleisterplaats ligt voor mensen die al wandelend en fietsend door de omgeving hier terecht komen. De “Gasterie de bokkereyer” ooit de voetbalkantine van de voetbalvereniging de Sjweikeser Boys, voorziet u van heerlijke huisgemaakte soepen, boerenboterhammen, salades of warme gerechten, kunt u daarna weer op pad door de mooie natuur. op zoek naar het volgende trafohuisje.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. logbankje

  Een prachtig kwadrant trafohuisje, zonder elektriciteit zouden we deze trafohuisje wel moeten missen.
  Ook bij Amersfoort was een galgenplaats, zo opgesteld dat men het goed kon zien.
  Het is al een aardige verzameling, maar stop niet er zijn er nog veel meer. Hans

 2. Goede morgen Sjoerd, de bokkenrijders doet me nog altijd aan het Suske en Wiske stripverhaal denken dat er over gemaakt is.
  Verder weet ik er niet zoveel van. Het huisje is weer een keurig huisje zoals er daar meer van zijn.
  Ik wens je een fijne zondag/bevrijdingsdag toe. Hier is het een grijze dag, er is veel regen gevallen afgelopen nacht zo aan mijn garagedak te zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.