Wie sjoen… Kapelletje Swier
Wie sjoen… Kapelletje Swier

Wie sjoen… Kapelletje Swier

bVision & Photography

Diep verscholen aan de weg achter Swier, een kleine buurtschap in de gemeente Beekdaelen (oorspronkelijk gemeente Wijnandsrade) vinden we dit kleine kapelletje. Letterlijk en figuurlijk midden in het veld. Het is de Isidorus Kapel. Ontworpen door Gerard Extra op verzoek van de buurtvereniging en de heemkundevereniging van Wijnandsrade. In 2000 werd deze kapel ingezegend door Monseigneur Wiertz, de bisschop van Roermond.

bVision & Photography

Isidorus is de patroonheilige van boeren en tuinders. Het beeld in het midden van de kapel wordt verlicht door een glazen koepel in het dak. Het is een uit mergel gemaakt beeld van de Patroonheilige van Swier.in het gehucht vind je een aantal grote boerderijen zoals de Brommelderhof, de Swierderhof, de oude Bongart en de nieuwe Bongart.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Hoi Sjoerd,

  ik vind die kapelletjes altijd leuk om even in te koekeloeren.
  Deze is vrij strak en modern. Maar ja… in 2000 ingewijd, dus dan krijg je dat…
  Hoop, dat de boeren en tuinders er wat aan hebben! 🙂

  Groetjes van Marlou

  .

 2. Hier in Zeeland zie je dat niet. Ik heb er enkele keren een gezien en dan voornamelijk in België. Als ik er een zie kijk ik wel altijd even ook al heb ik niets op met geloof.

 3. Goede morgen Sjoerd, zo’n kapelletje lijkt me een mooi rustpunt midden in de natuur, om tijdens een wandeling even te gaan zitten en de drukte van het leven even van je af te zetten. Fijne donderdag gewenst..

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.