SAAB 900
SAAB 900

SAAB 900

bVision & Photography

Na de vergeten SAAB 99 van de vorige week herinnerde Ria van Ria’s weblog zich ook ergens zo’n SAAB te hebben gezien. Ze vroeg zich af of dit dezelfde was als welke ik vorige week op mijn blog plaatste en maakte wat foto’s. Zo kwam ze erachter dat dit toch een heel ander model was en stuurde heel wat foto’s deze kant uit. Nooit mis natuurlijk, maar ik kies toch de mooiste eruit… De andere gaan mijn reeds uitgebreide verzameling in.

bVision & Photography

De Saab 900 was de opvolger van de Saab 99, maar wel wel groter en duurder en had dus ook meer concurrentie. In eerste instantie was het een echte SAAB, ook wel de 900 classic genoemd. Deze werd geproduceerd van 1976 tot 1994. Men moest drastisch besparen want het ging niet goed met SAAB.

bVision & Photography

Inmiddels was de nieuwe eigenaar van SAAB, General Motors gestart met de ontwikkeling van de nieuwe generatie SAAB 900 gebaseerd op onderdelen uit het eigen concern. Kortweg gezegd, een Opel Vectra met een SAAB 900 carrosserie. De rest van het verhaal heeft u hier de vorige week kunnen lezen. Einde oefening voor deze mooie auto’s die helaas wat te duur waren.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Wat mij in deze dan weer opvalt, een oude Saab met nieuw nummer bord, hahaha ik weet dat het kan, maar dan moet ik altijd even nadenken als ik dat zelf zie 😉

    Saab, ik had een oud oom, die heel erg trouw was ooit aan de Saab… zo konden wij Ome Jaap altijd wel herkennen vanuit de verre… als hij aan kwam rijden op het dorp.

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, de Saab die je in het log van december ’18 plaatste vind ik mooier. Die had van die mooie vloeiende lijnen, dit model is weer een stuk hoekiger en zelf hou ik daar niet zo van.
    Ik wens je een fijne zaterdag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.