Mijn tuin – Papaver Oriëntale
Mijn tuin – Papaver Oriëntale

Mijn tuin – Papaver Oriëntale

Echt veel heb ik niet gedaan in het weekend, Jeslynn was twee dagen hier en dan heb je je handen al vol en wil je ook geen klussen onderhanden nemen. Wel heb ik tussendoor nog even in de tuin gebutteld. Daar vinden we ook de plant van de onderstaande foto, volgens mij een Oosterse klaproos.
Vaste, meerjarige plant die jaar na jaar een grotere plantenpol vormt en keer op keer meer bloei geeft. Het zijn gemakkelijke planten die je kunt verkrijgen in vele kleuren.
Hij staat op opengaan, een schitterend gezicht, maar ik kan eigenlijk niet wachten om van de open bloemen foto’s te maken. Overigens heb ik ook nog een Papaver nudicaule staan, ofwel de IJslandse klaproos, die is net als de Oriëntale ook winterhard en bloeit van mei tot september….
* buttelen is overigens onvervalst Limburgs zoals in het onderstaande zinnetje:
’t onkroet weët sjprietje vuur sjprietje oeet de eëd gebutteld…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Frank-103

  Ik heb een paar plantjes in de tuin geplaatst, maar doorgaans weet ik na een week al niet meer wat het was. Ik maak nu de labeltjes er met een touwtje aan vast, dan kan ik het nog een tijdje nalezen.

 2. “buttelen” morgen ga ik er ook tegenaan Sjoerd

  ik kijk al uit naar de foto’s

  prettige avond

  ps: ik had heel wat problemen, om hier een reactie te plaatsen

  hopelijk lukt het nu wel

 3. logbankje

  Heb ff gegoogeld en de Oosterse klaproos heeft een heel mooie bloem, net zo mooi als Jeslynn.
  Papaver had ik vroeger ook in de tuin, maar kreeg daar vaak een komische opmerking over. Hans

  Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 4. Hoi Sjoerd,

  ja… met zo’n kleine pierewaaier over de v loer moet je inderdaad niet eens wíllen klussen.
  Een beetje buttelen, oké… maar meer ook niet.
  Ben nu al heel benieuwd naar de bloemen!

  Groet van Marlou

  .

 5. Goede morgen Sjoerd. Binnenkort krijg jij dus een applaus van je klaprozen wanneer je in je tuin bent. Nog even geduld en de knoppen springen open. Een fijne maandag gewenst.

 6. ik ga vandaag op mijn terras werken, ik ben me gisteren plantjes gaan halen in genk
  Zo’n doorlevende planten daar heb ik geen plaats voor, maar jij hebt echt een mooie tuin
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.