Mijn balkon
Mijn balkon

Mijn balkon

Ik reageerde gisteren op de site van Nicole (huisvlijt.com), die wat balkontips uitdeelde, met de opmerking mijn balkon is groen. Maar als ik naar de onderstaande foto kijk moet ik kleur bekennen, de viooltjes en de bloeiende kamperfoelie springen er gewoon uit. En de kamperfoelie, die van de straat naar boven slingert, ruikt heerlijk bedwelmend. De viooltjes raken langzaam uitgeput, die staan er al een paar maanden. Toch eens kijken of ik nog ergens budget vrij kan maken om die te vervangen… Voor de rest houden we het even rustig hier, gisteren ben ik geveld door een allergische reactie, en ik weet niet eens waarvan of waardoor.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Prachtig, ik ben bang dat mijn balkon ongeschikt is om het groen te maken, groen maken nu lukt wel, maar als we een koude zomer krijgen, veel wind, dan waait de boel kapot hier op de hoek en in de draaihoek met de huizen tegenover… als de zon staat, wordt het beton maar liefst 60% zoiets, zo heet dat zelfs Picasso standaard binnen blijft of zijn kussentjes anders verbrand….

  heb het vele jaren geprobeerd toen mijn opa er nog was, elk jaar kreeg ik van alles… stekkies en zo…

  maar goed, jij, zou gaan vertellen ook over jouw orchideeën na pensioen 😀

  X

 2. Frank103

  Hooikoorts door een teveel aan planten? Of allergisch voor plantenmest? Voorzichtig zijn met al dat groen lijkt me, misschien moet je therapeutisch een Autoweek of Rail Magazine lezen? 😉

 3. Goede morgen Sjoerd, vervelend dat je niet weet waardoor die allergische reactie is gekomen, niesen en tranende dikke ogen is heel erg vervelend. Maar je balkon ziet er inderdaad mooi uit. Bij mij staat er kamperfoelie in de tuin, tegen de garage aan, maar die is roomkleurig , wel ruikt de bloem ’s avonds heerlijk. Ik zag dat er afgelopen nacht weer een hert in mijn tuin heeft gelopen. Er lag weer een serie keutels in het gras. Maar mijn roos staat nog met dichte knoppen en niet open dus de bloemen zijn ditmaal niet als snoepje door het dier gezien. Ze eten vaak de pas opengaande rozen als tussendoortje.

 4. Dag Sjoerd, (nog 41 dagen)

  al weer iets beter?
  Ik zag dat ik in mijn reactie: “niets” had geschreven, moest natuurlijk “niest” zijn! of het net zo leuk is als Limburg??

  Groetjes van Marlou

  Wij gaan een paar dagen naar Drenthe.
  Leuk! Maar

 5. logbankje

  Het balkon ziet er zeker fleurig uit, dat is een verrijking.
  Een allergische reactie is niet zo best, hoop dat je er geen last meer van hebt. Hans

 6. Hoi Sjoerd,

  je hebt een mooi balkon, maar je niets je te pletter.
  Vervelend is dat dat je van het één niet kunt genieten door het ander.
  Pollen waarschijnlijk???

  Beterschap van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.