DUESENBERG J CONVERTIBLE PHAETON
DUESENBERG J CONVERTIBLE PHAETON

DUESENBERG J CONVERTIBLE PHAETON

bVision & Photography

In de laat twintiger jaren leverde de goede race resultaten van de Duesenberg broers niet de gewenste verkoop resultaten op van hun model A dat duidelijk aan vervanging toe was. De bekende Errett Lobban Cord zag wel wat in de auto’s die de gebroeders Duesenberg maakte en in 1926 kocht hij de de Dusenberg Motors Company op. Na eerst een tussenmodel (X) verscheen in de herfst van 1928 het model J op het circuit.

bVision & Photography

Met zijn krachtige inline acht-cilindermotor was de Model J de snelste, duurste en meest exclusieve auto in Amerika. De bouwers van koetswerken stonden in de rij om dit chassis van een koetswerk te voorzien. met o.a. Willoughby, LeBaron, Murphy, Franay, Gurney Nutting. Het werden later stuk voor stuk collectors items. Voor mij zijn dit ook de mooiste en elegantste auto’s uit de Amerikaanse automobielhistorie.

bVision & Photography

Het model op de foto’s is een model J met een elegant LeBaron All-Weather Phaeton-koetswerk. Een echt voorbeeld van een kwaliteits concoursmodel. Maar dat mag ook wel met een prijs van ca 1,295,000 dollar. Het model is in 2013 door Greg Morrell van Mosier Restorations in California gerestaureerd. De restauratie heeft drie jaar geduurd met een werkelijk schitterend resultaat. De auto staat te koop bij Hyman Classics cars waarvan u in de sitebar een link vindt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 reacties

  1. hanscke

    Hij ziet er prachtig uit. Je vraagt je af of de auto ooit wel gedaan heeft waarvoor hij is aangeschaft, want alles wat gebruikt wordt , wordt sleets, maar daar is hier niets van te zien. .

  2. Tja wie wat bewaart , die heeft wat. Ik denk dat de eerste eigenaar nooit heeft kunnen vermoeden dat zijn wagen zoveel waard zou worden. Mooi die oude wagens die hadden elk een eigen karakter.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.