Een PZEM kotje in Kerkwerve
Een PZEM kotje in Kerkwerve

Een PZEM kotje in Kerkwerve

bVision & Photography

Dag Sjoerd
Je zat omhoog begreep ik en ik weet er nog een paar, zodoende. Deze staat langs de Zandweg in Kerkwerve. Er staan een paar boerderijen verder niets. “steat ut ur goed op dienk je?’. Vroeg de boer die daarachter woont en inmiddels naar buiten was gekomen. “’k dienkut wè ô” antwoorde ik, want hoeveel foto’s kan je van zo’n huisje maken. Je bent weer even gered en ik weet er nog twee. Die komen binnenkort.
Groetjes Ria van Ria’s weblog

bVision & Photography

Als je van Kerkwerve naar Zierikzee wil kom je er niet omheen om dit via de zandweg te doen. En dan passeer je ongeveer halverwege de zandweg deze boerderij waar dit mooie trafohuisje van de PZEM ligt. PZEM staat dan voor Provinciale Zeeuwse Electriciteits Maatschappij, maar dat mag duidelijk zijn. Laat u niet verassen door de bomenpartij op de Google foto, die zijn inmiddels allemaal gerooid.

bVision & Photography

Het dorp Kerkwerve ligt op Schouwen-Duiveland, vlakbij de historische stad Zierikzee. Kerkwerve is waarschijnlijk rond 1200 ontstaan bij de bedijking van Schouwen. De kerk ligt op een verhoging die ook wel werf of werve werd genoemd. Daar dankt het dorp zijn naam aan

bVision & Photography

Kerkwerve staat bekend om het jaarlijkse Open Zeeuws Kampioenschap Palingroken. Tientallen palingrokers strijden om de eer bij recreatieboerderij Van Langeraad. Met geduld en met precisie afgewogen ingrediënten worden de palingen in rookovens bereid. Ik denk dan meer aan Volendam dan aan Zeeland, maar daarvoor ben ik Blogger en geen palingroker. Meer informatie kunt u vinden op de website van het VVV van Zeeland

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Oeh, zit je een beetje omhoog in deze sectie…. goed, ik zal eens kijken binnen kort, ik heb al eens gekeken in Drachten en omgeving ook… oh ja, er staat er nog eentje! Ergens in mijn archief…. Goed…. dit is een leuk huisje ook weer, fijn als mensen dit opsturen dan, zodat jij door kunt gaan, op de 1 of andere manier, weet jij hier iets van te maken gewoon!

    En spijt het mij, dat ik dus in een stad woon met stadsverwarming, hahaha huisjes genoeg… maar ja… dat werkt anders? Laat het maar weten anders weet ik er nog wel een paar ook…

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, kijk dat huisje ken ik nog vanuit mijn werkzame leven. Wanneer de biebbus op Schouwen reed, en ik dienst had, dan heb ik het vaak gezien. Ik was ooit van plan om er nog een keer een foto te gaan maken, maar ik ben de laatste jaren daar niet meer in de buurt geweest. Nu hoef ik er dus niet meer speciaal naar toe, je heb het al gekregen 🙂
    Een fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.