Goddelijke spanning in Parona
Goddelijke spanning in Parona

Goddelijke spanning in Parona

Een trafohuis(je) in Parona di Valpolicelli

bVision & Photography

Het volgende transformatorstation is op de foto gezet door Jeanne van sjannesblog tijdens haar vakantie in Italië. Het eerste trafohuisje uit dat land en meteen een schitterend exemplaar. Ik was nog even aan het twijfelen om het op woensdag onder te brengen bij mijn murals, of fresco zoals ze in het oude Italië genoemd werden, maar het huisje staat helaas niet in Heerlen. Maar laat ik eerst Jeanne even aan het woord:

bVision & Photography

Hoi Sjoerd
Wandelend door het dorp Parona di Valpolicelli, waar wij vakantie vieren, zag ik een giga muurschildering. De muurschildering blijkt aan alle kanten van het gebouw doorgevoerd te zijn. Ik moest meteen aan Heerlen denken, doordat jij ons daar geregeld prachtige murals van laat zien. Dichterbij komend, zie ik tot mijn stomme verbazing, dat dit een transformatorhuis is.

bVision & Photography

Dus dan kan het niet anders dan dat ik het naar je ga opsturen. Alle kanten van het gebouw waren beschilderd. Ik stuur je nog een mail met de rest van de foto’s. Een beetje veel wel, jij moet maar kiezen. De straat heet: Largo Stazione Vecchia. (het kiezen was inderdaad moeilijk normaliter kom ik uit op 2-4 afbeeldingen, maar ik kon niet goed kiezen)

bVision & Photography

Op de muren van het Transformatorhuis staat een reuzegrote uitvoering van Zeus. De Hij is de oppergod in de Griekse Mythologie, die heerste vanaf de berg Olympus. Hij was een zoon van Kronos (Lat. Saturnus) en Rheia, twee van de twaalf Titanen, de machtige zonen en dochters van Ouranos, de hemelgod.

bVision & Photography

Parona (voorheen Parona di Valpolicella ) is een deelgemeente met ca 3500 inwoners van de gemeente Verona in de regio Veneto. Parona was in het verleden een belangrijke haven aan de rivier de Adige , vooral als toegangspoort tot Verona voor goederen uit Noord-Europa.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een prachthuis daar kun je geen verkleinwoord voor gebruiken. Zeus hoort daar ook vind ik, tenminste wanneer hij niet thuis op de Olympus is. Er zal daar vast extra energie worden getransformeerd. Bijzonder mooi daar in Italië.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.