Opel Kadett Hatchback 1.2S
Opel Kadett Hatchback 1.2S

Opel Kadett Hatchback 1.2S

Mijn virtuele garage: Opel

bVision & Photography

De tijd dat je de Opel Kadett nog veelvuldig op de Nederlandse wegen zag ligt reeds ver achter ons. Toch vind Ria van Ria’s weblog er nog ene in het wild. Ze schreef hierbij:
Hij staat hier al een paar dagen op de dijk, echt zo’n jaren zeventig auto volgens mij. Hij ziet er gebruikt uit met wat roestplekjes maar verder nog zoals hij uit de fabriek gekomen is denk ik. Altijd binnen gestaan bij een oud vrouwtje in de schuur 😊

bVision & Photography

Als je het aan Opel rijders vraagt zijn ze allemaal unaniem over deze auto, super… En dan te bedenken dat deze auto in september 1979 als eerste Kadett met voorwielaandrijving op de markt kwam. Hij was ook nog eens vrij hoekig, dus meteen een aparte verschijning op de weg. De 1.2 liter motor stamde nog uit vorige modellen, maar stond te boek als uiterst betrouwbaar. Gewoon een oerdegelijke auto. En daar had je dan ook alles mee gezegd, en dat was ook de grote kracht van deze wagen.

bVision & Photography

Veel mensen zijn na de Opel Kadett niet meegegaan naar zijn opvolger, de Astra. Na deze Opel Kadett D werd er nog een paar jaar een Kadett E versie gemaakt, met een aerodynamischere vormgeving, maar deze werd in 1991 vervangen door de Astra. Overigens is deze Kadett nog een tijdje doorgebouwd door Daewoo, weliswaar in een aangepaste vorm, maar de Daewoo Nexia was eigenlijk een Kadett. Daewoo was destijds ook een onderdeel van General Motors.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

 1. Frank-103

  Een vriend van mij had zo’n Opel, dat was geen genoegen, wat een herrie was het in die wagen. Volgens mij roestte deze auto ook al behoorlijk en werd met deze Opel de dalende lijn ingezet. Ik heb zelf een E Kadett gehad, die reed goed maar roestte meer dan een Italiaanse auto, vooral bij de wielkasten. Volgens mij zijn toen hele volksstammen Opelrijders overgestapt naar Toyota. En die kwamen niet meer terug.

 2. Ria van Felius

  Hij staat er weer goed op. Zelf hebben wij ook een tijdje een Kadett gehad, wel een ander model. Het lampje van de olie was stuk, zodoende vergat Joop bij te vullen, jammer want het was een prima auto!

 3. Yep…. deze hebben wij ook gehad volgens mij… 2de hands, toen mijn moeder net haar rijbwijs had gehaald, eerst zien of ze auto rijden wel leuk vond voor ze een hele nieuwe Opel Kadet met kofferbak ging aanschaffen….

  Overigens, zou ik foto’s van foto’s kunnen maken als ik ze terug vindt, hahahaha in de albums…

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, mijn pa was altijd van de Volkswagens en later werden het Audi’s. Ik en mijn man hebben samen allerlei merken gereden, maar we zijn begonnen zoals zovelen, met een kever. Zelf ben ik niet echt merkvast, wat auto’s betreft, zolang ze het maar doen wanneer ik ze nodig heb en ik moet droog zitten, dat zijn mijn enige eisen. O nee ik jok, ze moeten ook niet teveel benzine verstoken.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 5. Moet opeens terugdenken aan een verhaal uit de zeventiger jaren. Komt een oudere kennis van me de kroeg binnen en zegt ik heb gefaald als moeder. Mijn dochter groeit helemaal verkeerd op en krijgt rare ideeën.Iedereen heel geschrokken gelijk vragen, maar wat is er aan de hand dan. Mijn dochter zei vanmorgen dat ze later een Opel wil want daar past de kinderwagen zo goed in 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.