Werk aan de straat
Werk aan de straat

Werk aan de straat

Werken, hoho rusten en afvallen zul je bedoelen

bVision & Photography

Af en toe ben ik jaloers op de mannetjes, door weer en wind aan de slag. Nee, neem dan die kantoorwatjes. Doen ze eens wat liggen ze meteen in de lappenmand. In de straat bij ons wordt nog steeds gewerkt, en waaraan, een nieuwe gas- en waterleiding. Bij ons zijn de werkzaamheden gelukkig al achter de rug. En ik weet, we moeten allemaal van het gas af.
Dit kantoorwatje was gisteren in het ziekenhuis. Ik dacht doorsmeren en olie verversen, maar nee hoor. Alleen maar bijvullen. Antivries en nieuwe remvloeistof. Direct midden onder de knieschijf. Wat schrijf ik nou, ik bedoel uiteraard antibiotica en ontstekingsremmers. Voor de rest de eerste weken alleen maar roesten eh rusten. Pas na twee weken zou het effect merkbaar worden. Over een week of vier weer mag ik dan weer terug, troubleshooten. Alleen dat ene zinnetje van die dame beviel me niet echt:”Als ik u de volgende keer zie bent u wel wat lichter…”. Ik mag niet bewegen maar moet wel afvallen… U begrijpt, de orthopeed was een dame

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. hanscke

  Ik heb even een flink stuk terug gelezen en ik weet nu dat je een cyste in je knieholte hebt, en dat deze veel pijn veroorzaakt net als vorig jaar. .Wat jammer dat je je laatste periode al kwakkelend moet afsluiten. Natuurlijk wil je het tot een goed einde brengen.
  Tsja, nu maar heel hard piekeren want sommige mensen vallen dan af….
  Niet doen hoor, van piekeren wordt niemand beter. Van alles de helft nemen, is dat ook een optie?

 2. Frank-103

  Ja, niet bewegen maar wel afvallen, dat kunnen alleen vrouwen verzinnen. Zo houd je niet veel werkdagen over voor je met pensioen gaat, of lijd je in stilte achter je bureau op kantoor?

 3. logbankje

  Hoop voor jou ook dat: One pil a day, keeps the doctor away.
  Eigenlijk vreemd dat men nu nog in het gasnet inverteert, veiligheid voor alles. Hans

 4. Lee-Z

  “bent u wat lichter..”? Is het een hele dure behandeling of zo 😉 jammer dat ze niet ff een wonderkuurtje hadden, want tis wel n stuk minder lollig op t werk zo, maar goed uitroesten (eh rusten) is op de lange termijn vast beter… sterkte…

 5. Om te beginnen hoop ik dat de antibiotica snel goed werk voor je zal doen.
  Tja, afvallen, sinds anderhalve maand weet ik er ook het e.e.a. van. Op eigen verzoek heb ik mezelf m.b.v. de diëtiste op een koolhydraatdieet gezet. De eerste weken ging het lekker, maar de dalende trend is in de laatste weke helaas flink gaan stagneren …
  Afijn, hoe dan ook, succes en beterschap!

 6. Whahahahahaha ja, sorry… ik snap je frustratie Sjoerd… rusten en afvallen tegelijk.. niet bewegen, hoe vaak ik dat niet te horen heb gekregen, hoe dan!

  Nou goed, 1 ding weet ik wel, ik weet niet of dit beschikbaar is voor jou in de buurt, wat je zou kunnen doen… is warmwater therapie, maar dat schrijft ze weer niet voor natuurlijk.. .waar je dan heerlijk mag en kunt floaten met andere revaliderende mensen, daar ben je in ruste, ten toch ontspannen in beweging… eventueel.. hoe raar dit ook klinkt.

  Dat was mijn antwoord, van niet mogen bewegen, naar langzaam aan wel mogen bewegen.

  X

 7. Goede morgen Sjoerd, lastig lijkt me niet mogen bewegen en wel moeten afvallen, willen ze dat je alleen op een paar appels en een blaadje sla de dag door gaat komen? Sterkte ermee en toch een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.