Murals – Heerlen: Vrieheide
Murals – Heerlen: Vrieheide

Murals – Heerlen: Vrieheide

De Heemelkraker

bVision & Photography

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Deze mural of muurschildering zo je wilt vinden we in Vrieheide, op de hoek van de Anjelierstraat en de Rozestraat. De mural is gemaakt door de in Kiev geboren Oekraïense kunstenaar Aleksei Burdusov (AEC). De schildering is gemaakt in 2016. Oorspronkelijk bedacht als “Hatching of the humanity” maar hernoemt naar “De Heemelkraker” door Vinnie een leerling van basisschool De Schakel, welke ook in de Anjelierstraat straat ligt.

bVision & Photography

Je moet blijven kijken naar deze mural om de betekenis van deze te doorgronden. vandaar ook de details. De ladder stijgt op vanuit een kapotte aarde en leidt naar een ander hemellichaam. Stichting Wijkbeheer Vrieheide, de Provincie Limburg, gemeente Heerlen en Heerlen Murals sponsorden het initiatief tot het aanbrengen van dit kunstwerk.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. En dan de vrouw die er een foto van maakt met haar mobiel of een filmpje… zeer bijzonder deze, ja, daar kun je meerdere dingen uit halen als persoon, en daar hou ik van, dat je je eigen verhaal kunt maken ook al zit er al een betekenis aan vast.

    X

  2. Goede morgen Sjoerd. Een mural waar veel in verwerkt zit, staat er in de buurt een bankje? Dan zou ik daar even gaan zitten om het geheel met alle details eens goed te bekijken.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.