Kamadoe Joe jr.

Het is zeker een jaar of 10 geleden op een tuinbeurs ergens in Brabant, toen we voor het eerst in contact kwamen met de kamado. De kamado is een eivormige keramische oven, met een regelbare lucht toevoer en luchtafvoer en waarmee je op deze wijze perfect de temperatuur van de oven kunt beïnvloeden. Afhankelijk van de grote van het ei kun je er van alles op maken. Je kunt de kamado zelfs gebruiken als pizza oven op een erg hoge temperatuur, of als slow Cooker op lage temperatuur. Bij gebruik is de kamado altijd dicht. Naast het gebruik als barbecue kun je er ook op roken en stomen. Zelfs in restaurants vind je steeds vaker een kamado. Geen voorjaarsvakantie dit jaar, en dus besloten we om de knoop eindelijk maar eens door te hakken. De keuze voor ons viel op een iets kleinere kamado, de Kamado Joe jr. met een diameter van 34 cm groot genoeg voor ons en barbecuefeesten houden we toch niet. We hebben hem reeds gebruikt voor het maken van tomahawk steaks en ik kreeg meteen de vraag wanneer weer… Nou iedere zondag als het even kan. En ja ik weet, een groene ei kan ook, but I love it, the little red one…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Dat klinkt super maar dan ook super gaaf en goed! Ik ga nog maar even niet googelen naar prijzen, ik denk dat ik nog even door moet sparen, maar als Liefste dit ziet… en leest…. al moet ik het dan gaan doen, hahahaha

    X

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.